23948sdkhjf

Leica Geosystems øger digitaliseringen i byggeriet med nye maskinstyringsløsninger

| Medlemsnyhed | Indrykket af Leica Geosystems A/S

Leica MC1-software til gravemaskiner og ConX er de nye, smarte løsninger indenfor større bygge- og anlægsprojekter

Leica Geosystems, en del af Hexagon, har i dag lanceret to maskinstyringsløsninger, som bidrager til den digitale transformation af byggebranchen, 3D-softwareplatformen, Leica MC1 til gravemaskiner, og den opgraderede Leica ConX-cloudtjeneste. 

Digitale løsninger transformerer byggebranchen med øget effektivitet og produktivitet. Disse nyeste maskinstyringsløsninger indsamler, bearbejder og muliggør en intelligent byggefase i projekter, så både operatører og maskiner kan agere smartere samt mere sikkert og effektivt.

"Videreudviklingen af MC1 og ConX er vores forpligtelse over for fagfolk og den byggebranche, vi betjener", sagde Johan Arnberg, chef for Heavy Construction-porteføljen i Hexagons Geosystems-division. "Vi forstår de banebrydende ændringer i teknologien, og hvad det gør for vores kunder i deres virksomheder, og vi støtter dem i denne proces med relevante løsninger, der opfylder deres krav, efterhånden som de udvikler sig".

Én digital platform til alle
For to år siden skabte ConX ved sin lancering et forbundet økosystem på tværs af byggepladser, som bringer maskinførerer, projektledere og entrepriseledere sammen på en enkelt digital platform. Disse interessenter kan dele og visualisere positioner, referencemodeller og as built-data. Fjerntliggende maskiner, som er tilsluttet ConX, kan modtage og dele information i realtid.

Platformen er blevet særdeles positivt modtaget, og i denne videreudvikling skabes der et 3D-miljø med aggregerede data fra hele byggepladsen. ConX anvender sensorsammenlægning til at levere data i realtid med automatiske analyser og visualisering af projektaspekter, for eksempel cut/fill-volumener.

 "Leica ConX hjælper med at overføre projektfiler og holde styr på maskinerne fra kontoret. Når man arbejder med mange forskellige entreprenører på en stor byggeplads, er det vigtigt, at alle har det samme grundlag med de seneste opdaterede filer", forklarer Pontus Holmberg, cheflandinspektører hos Skanska Sverige AB.

Digitalising af arbejdsproces for gravemaskiner
Den populære MC1-software, der har en fælles softwaregrænseflade på tværs af alle Leica Geosystems maskinstyringsløsninger, er nu tilgængelig for gravemaskiner. Denne standardiserede software forbinder entreprenørmaskiner på byggepladsen og leverer guidning og automatisering til byggeprojekterne.

Den nyeste version af softwaren giver mulighed for skovlgenkendelse for gravemaskiner ved automatisk registrering af skovlen, der sættes på gravemaskinen. Dette kan reducere risikoen betydeligt for at bruge forkerte skovle, som kan forårsage overgravning. Herved øges effektiviteten og produktiviteten markant for operatørerne på byggepladsen.

"MC1 er langt enklere at bruge end alle andre maskinstyringsløsninger. Det er nemt at forstå, og der er indbyggede hjælpefunktioner til at guide dig, hvis du har brug for hjælp", forklarer Marco Pedersen fra MP Entreprise A/S. "Med funktionen, ”skab model”, kan gravemaskinens skovl bruges til at oprette både enkle og komplekse modeller direkte i felten. Denne funktion er meget nem at bruge og en stor forbedring".

Du kan finde flere oplysninger om Leica ConX på >>>
https://leica-geosystems.com/da/services-and-support/workflow-services/leica-conx

Du kan finde flere oplysninger om Leica MC1-software på >>>
https://leica-geosystems.com/products/machine-control-systems/excavator/leica-icon-ixe3---3d-system

For mere information:

Leica Geosystems A/S
Bent Laursen, salgschef maskinstyring
Tlf. 70 23 00 32
E-mail: bent.laursen@leica-geosystems.dk 

Besøg vores hjemmeside

Medlemsnyhed

Indrykket af
Leica Geosystems A/S

Vandtårnsvej 62A, 5.
2860 Søborg
Danmark
Leica Geosystems A/S

Billeder & videoer

Leica ConX skaber et forbundet økosystem på tværs af byggepladser, som bringer maskinførerer, projektledere og entrepriseledere sammen på en enkelt digital platform.Leica MC1-software til gravemaskiner og ConX er de nye, smarte løsninger indenfor større bygge- og anlægsprojekter.

Send til en kollega

0.123