23948sdkhjf

Effektivisering på 81 procent skal bredes ud i Danmarks største udlejningsnetværk

| Medlemsnyhed | Indrykket af Garant Udlejning A/S

Materielstyrings- og udlejningssystemet NetHire er i partnerskab med DTU Compute begyndt at implementere kunstig intelligens som en del af lagerstyringen. De første resultater viser en potentiel besparelse på 81 procent.

- Målet er at nedbringe danske udlejning- og byggevirksomheders værktøjsbeholdning med 50 procent. Det lyder måske ambitiøst, men vi har været de første til at tage vores egen medicin, og de første resultater viser, at vores egen udlejningsvirksomhed potentielt kan undvære mellem 60-80 procent af værktøjet, fortæller Johnny Noisen, stifter og udviklingsdirektør i NetHire og søsterselskabet Garant Udlejning, som lige nu er den første virksomhed, hvor de nye intelligente optimeringsalgoritmer testes.

Forsøget med kunstig intelligens er en del af EU-projektet Smart Innovation, hvor virksomheder og universiteter, herunder DTU, arbejder sammen for at styrke den digitale udvikling og optimere virksomhedernes forretningsmodeller.

I første fase af samarbejdet har DTU Compute udviklet en digital skabelon, der med data fra NetHire og Garant Udlejning, har kalkuleret sig frem til, at lagerbeholdningen af presværktøj på en enkelt lokation kunne have været reduceret med mere end 81 procent.

I anden fase breder DTU Compute analysen ud over flere varetyper og lokationer og tester flere algoritmer for at opnå bedre løsninger. Der kan også kobles forudsigelser i sæson- og vejrudsving på algoritmen.

Intelligent optimering på tværs af et nationalt netværk af virksomheder
NetHire har mere end 150 lokationer i Danmarks største udlejningsnetværk.  Derfor er der et stort potentiale for at optimere værktøjssammensætningen i et netværk, hvor virksomhederne, hvis de ønsker, kan booke og udleje grej på tværs. Næste skridt i udviklingen af algoritmen er da også at kigge på at optimere i ”klynger” af virksomheder.

- Generelt har de fleste virksomheder, herunder udlejere, meget mere værktøj end de har brug for. Derfor er det interessant at kigge på, om man rent geografisk kan samle udlejere, så de ikke har maskiner på hylderne, som de i sidste ende aldrig får lejet ud. Ved at fremskrive værktøjsforbruget med intelligente algoritmer kan man optimere på indkøb og placering af værktøj og derved bruge færrest mulige penge på indkøbskontoen, fortæller Johnny Noisen.

NetHire vil desuden gøre de intelligente algoritmer tilgængelige for installations- og byggevirksomheder, der bruger NetHire til at styre deres eget materiel.

Ressourcerne i byggeriet skal udnyttes optimalt
Hos DTU Compute ser professor Bjarne Kjær Ersbøll store samfundsmæssige gevinster ved at bruge kunstig intelligens i byggeriet. Det handler bl.a. om at udnytte ressourcerne i byggebranchen optimalt - det kommer både den enkelte virksomhed og hele samfundet til gode.

- Den danske byggebranche står jo for en stor del af vores samlede energi- og ressourceforbrug. Kunstig intelligens kan komme til at spille en afgørende rolle i bestræbelserne på at sikre en bæredygtig udvikling af byggeriet i Danmark, bl.a. for at imødekomme de klima- og miljøudfordringer, som vi jo i dag står overfor, siger Bjarne Kjær Ersbøll.

Udskift mavefornemmelser
Hos mange virksomheder i byggeriet og materieludlejningsbranchen har indkøbsbeslutninger længe været baseret på mavefornemmelser.

- Nu giver vi virksomheder helt konkret indblik i, hvor meget værktøj de historisk har brugt og hvad vi derudfra kan estimere, at de vil bruge i fremtiden. På den måde kan de udskifte mavefornemmelser med fakta og blive meget skarpere på, hvad det egentlige behov er, fortæller Steffen Meyer, administrerende direktør i NetHire.

I sidste ende betyder det, at slutkunden får samme produkt til en lavere kost.
- Når virksomhederne bliver helt skarpe på, hvad de skal bruge hvornår, kan de også udregne skarpere priser med mindre margin. Det styrker deres konkurrenceevne og kommer i sidste ende deres kunder til gode. Derudover styrker det også virksomhederne i en potentiel krisesituation, forklarer Steffen Meyer.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Garant Udlejning A/S

Fabriksparken 11
2600 Glostrup
Danmark
Garant Udlejning A/S

Send til en kollega

0.093