23948sdkhjf

Jordvarme til boligforening

| Medlemsnyhed | Indrykket af Max Weishaupt A/S

Stigende elpriser fik beboerne i VAB’s boliger på Triersvej i Svinninge til at undersøge mulige alternativer til den dyre elvarme. Det endte med et varmepumpesystem baseret på jordvarme.

Beboerne i Svinninge brugte lang tid på at afsøge markedet for mulige løsninger og efter en grundig proces, faldt valget på et varmepumpesystem fra Weishaupt.

Energien hentes her op af jorden og ledes gennem en hovedledning ind til to varmepumper i et teknikhus. Herfra forsyner fjernvarmerør de 20 husstande i boligforeningen med rumvarme og varmt brugsvand.

Ude i de enkelte boliger er der etableret vandbårne centralvarmeanlæg med varmtvandsbeholdere, samtidig med elektroniske energimålere måler husstandens varmeforbrug. Det giver alt i alt en både energieffektiv og økonomisk holdbar løsning.

Jordvarmeløsning med boring

Hos Weishaupt kan vi lave to former for jordvarmeanlæg, både den vertikale med boring og den horisontale med slanger. I dette tilfælde anvendtes den vertikale løsning med boring, som er en løsning der optager meget mindre plads end den horisontale. Løsningen giver dermed mulighed for at etablere jordvarme steder, hvor man ellers tænker, det ikke er muligt pga. pladsen.

Nærmere detaljer om det specifikke projekt findes på vores hjemmeside

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Max Weishaupt A/S

Erhvervsvej 10
2600 Glostrup
Danmark
Max Weishaupt A/S

Send til en kollega

0.094