23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Træ er fremtidens bærende byggemateriale

Træ er et sundt, elegant og fleksibelt naturmateriale, som gør en positiv forskel for CO2-regnskabet. I et nyt online tema sætter Troldtekt A/S fokus på fordelene og nogle af de barriere, der kan være for at bygge mere i træ.

Flere prominente træbyggerier har rejst sig over de seneste år. I foråret 2018 stod etagebyggeriet Lisbjerg Bakke klar med 40 almene boliger, som er DGNB-guldcertificeret. I september åbnede multihuset Hjertet i Ikast. Begge projekter blev hædret ved kåringen af Årets Byggeri 2018 – måske et tegn på, at træ står foran et gennembrud i dansk byggeri.

Aarhus Kommunes stadsarkitekt, Stephen Willacy, ser gerne, at flere byggerier bliver bygget i træ.

– I Danmark er vi stærkt traditionsbundne til beton og tegl, men træ har nogle andre egenskaber, som vi skal lade os inspirere af. Med træ kan man tilføre arkitekturen et varmt udtryk og en menneskelig skala. Træ dufter godt, og det er varmt, når man rører ved det. Træ kan pirre vores sanser på en anden måde end beton, stål og tegl, siger Stephen Willacy.

Viden og nye rutiner kan bane vejen
Interviewet med Stephen Willacy er en del af et nyt online tema på www.troldtekt.dk. Temaet fokuserer på både fordele og barrierer i forhold til træ som byggemateriale. 

Her indgår også et interview med arkitekt og partner Lone Wiggers fra C.F. Møller. Hun har udarbejdet en omfattende barriereanalyse af træ som byggemateriale, og hun peger på, at de typiske indvendinger mod træ kan overvindes med den rette viden og nye rutiner på byggepladsen.

Det nye online tema byder også på fotoserier og reportager fra flere førende træbyggerier, herunder Lisbjerg Bakke og Hjertet i Ikast.

Behov for mere certificeret træ i Danmark
Træ er en hovedingrediens i akustikpladerne fra temaets afsender, Troldtekt A/S. Troldtekt er en af de producenter, der allerede aftager en stor mængde dansk, FSC®-certificeret træ – og som gerne ville indkøbe endnu mere træ fra dokumenteret ansvarlig skovdrift, hvis udbuddet var større.

Troldtekt opnåede FSC-certificering i 2013 og har siden 2018 været godkendt til at levere akustikplader i kategorien ’FSC 100%’ (FSC®C115450). Det vil sige at alt træ i den enkelte plade lever op til FSC-kravene.

Adm. direktør Peer Leth efterspørger derfor flere FSC-certificerede skove i Danmark, og han får opbakning fra FSC Danmarks direktør for strategi og udvikling, Loa Dalgaard Worm.

– Udfordringen er, at der mangler FSC-certificeret skov i Danmark. 20 procent af de danske skove er FSC-certificerede, og det er en lavere andel end i lande som Sverige og Polen. Derfor kommer vi nu med et opråb til private skovejere og godsejere. Vi har gjort det nemmere at FSC-certificere danske skove, især for de mindre skovejere. Blandt andet er antallet af krav reduceret, og kravene er mere praksisorienterede, siger hun i det nye tema.
 
Læs det nye tema om træ her

FAKTA OM TROLDTEKT:

  • Troldtekt A/S er førende udvikler og producent af akustikløsninger til lofter og vægge.
  • Siden 1935 har naturmaterialerne træ og cement været råvarerne i produktionen, som foregår i Danmark under moderne, miljøskånsomme forhold.
  • Troldtekts forretningsstrategi er tilrettelagt med designkonceptet Cradle to Cradle som det centrale element for at sikre miljømæssige gevinster frem mod 2022.

YDERLIGERE INFORMATION: 
Adm. direktør i Troldtekt A/S Peer Leth: +45 8747 8130 // ple@troldtekt.dk        
Marketing- og kommunikationschef Tina Snedker Kristensen: +45 8747 8124 // tkr@troldtekt.dk 

Troldtekt A/S
Sletvej 2 A
8310 Tranbjerg J
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK45810011
P nummer: 1011753120

Kontaktperson

JLO
Jette Lücke Olsen
Marketing- og kommunikationsassistent
jlo@troldtekt.dk

Send til en kollega

0.174