23948sdkhjf

Ajcon står bag nyt spændende projekt for Danish Crown

| Medlemsnyhed | Indrykket af Ajcon Entreprenør- og Ingeniørfirma A/S

I uge 4 påbegyndte Ajcon et nyt byggeprojekt for Danish Crown. Det er koncernens slagteri i Ringsted, der skal have renoveret sine køletunneler til nedkøling af grise.

Bygningen består i dag af fire mindre køletunneler. Det er disse køletunneler, som skal rives ned og genopbygges i form af to nye, mere effektive og tidssvarende køletunneler. Renoveringsprojektet gennemføres i to etaper, som tager højde for, at der fortsat skal være produktion i byggeperiode.

Projektets opbygning
I første etape renoveres et delafsnit af bygningen, og der etableres en ny køletunnel. Når denne er sat i drift, påbegyndes etape 2 med renovering af det andet bygningsafsnit.

Anden etape bliver mere krævende end den første, da der ikke er direkte adgang via bygningens indgangsparti til den anden køletunnel. Nødvendige transportkorridorer for materialer etableres og transport af større bygningselementer kan kun finde sted i et fast tidsrum, hvor der ikke er produktion i området.

Vi etablerer transportkorridorer, hvor materialerne kan fragtes ind og ud. Transporten af større bygningselementer kan kun finde sted i et fast tidsrum, hvor der ikke er produktion i området,” forklarer entrepriseleder for projektet, Timm Tillisch Svendsen, der ser dette som en spændende udfordring.

Den fortsatte drift under byggeprocessen stiller høje krav til hygiejnen. Heldigvis har Ajcon stor ekspertise med netop denne type opgaver, hvorfor der forventes et helt gnidningsfrit forløb.

Hygiejnemæssige udfordringer
En anden udfordring ved byggeriets fortsatte drift under byggeprocessen er hygiejnekravene, ”At slagteriet fortsætter den daglige aktivitet, mens vi bygger, sætter enormt høje krav til hygiejnen. Dog er det langt fra første gang, vi står overfor denne type opgave, så vi ved præcis, hvordan vi griber processen an,” udtaler Timm Tillisch Svendsen.

Byggeriets tidsplan
Allerede i uge 3 blev byggepladsen etableret, og nedrivningsarbejderne er påbegyndt. Byggeriets første etape skal stå klar i august i år, mens det samlede byggeri afleveres i maj 2020.

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Ajcon Entreprenør- og Ingeniørfirma A/S

Hjulmagervej 8
7100 Vejle
Danmark
Ajcon Entreprenør- og Ingeniørfirma A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.125