23948sdkhjf

Tryktransmitter - Et uundværligt element i instrumentering

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Når det kommer til måling af tryk, skal der en præcis, effektiv og samtidig robust tryktransmitter til. Men hvad er en tryktransmitter? Hvad bruges den til? Og er der forskel på, hvilken tryktransmitter, der bruges?

En tryktransmitter er en uundværlig del af selve instrumenteringen. Instrumentering er egentlig et vidt begreb, men det dækker i princippet over alle flow-komponenter herunder måling af flow, tryk, temperatur og niveau.

Hvad er en tryktransmitter?
En tryktransmitter bruges typisk til at måle tryk af gasser eller væsker. Trykket er i denne forbindelse et udtryk for den kraft, der skal til for at stoppe væske fra at ekspandere. Dette angives som regel i kraft per arealenhed. En tryktransmitter bruges til styring og overvågningen i tusindvis af dagligdags applikationer, mens den også bruges i stor stil inden for industrien.

Helt grundlæggende bruges en tryktransmitter til at måle tryk, som herefter kan aflæses på den ene eller på den anden måde. Det kan være til differenstryk, kemisk industri og så videre.

Ved hjælp af disse konstante målinger, kan man sikre sig, at alt er, som det skal være, hvilket er med til at optimere den daglige drift. Mange virksomheder bruger derfor tryktransmittere til at føre kontrol over deres produkter - og det er noget, du som forbruger og samfundsborger skal være glad for, for det sikrer en ensartet kvalitet.

Hvilken tryktransmitter er den relevante for dig?
Det findes der ikke noget endegyldigt svar på, og selv inden for den samme branche kan der være stor forskel på, hvilken transmitter der er den rigtige til jobbet. Her anbefales det derfor, at man vælger at søge professionelle fagfolk, som har den erfaring, der skal til, for at give dig den bedste rådgivning. På den måde slipper du for at bruge krudt og penge på en transmitter, som ikke er det optimale for netop din virksomhed.

Her er dog nogle retningslinjer, som kan være gode at følge, når man kigger efter tryktransmittere. 

Til fødevare- eller medicinalindustri kan man eksempelvis stille følgende krav:

- Skal være nem at rengøre med kemikalier og sterilisere

- Skal kunne tåle høje temperaturer, vekslende temperaturer og store trykpåvirkninger

- Skal være sanitære og/eller aseptisk

- Montagestudsen skal være designet, så den er nem at indsvejse og forbliver aseptisk

I andre industrier kan det variere efter opgaven, hvor eksempelvis renlighed eller mulighed for at sterilisere ikke nødvendigvis er lige så vigtigt. Derimod kan man overveje, om transmitteren skal kunne kapere visse hårde kemikalier, tryk, temperaturskift, materialer og så videre.

Der findes mange modeller til mange formål
Markedet af tryktransmittere er enormt, og der er mange om buddet. Dette skyldes, at der er stor efterspørgsel, og der findes modeller til alle tænkelige typer af opgaver herunder kemisk industri, fødevareapplikationer eller til regulering af pumper.

Alt efter branche og behov, findes der tryktransmittere, som kan leve op til standarder og anvendelse. En tryktransmitter kan eksempelvis være monteret med display, mens andre modeller sender signalet videre som 0-10VDC. Igen - det kommer meget an på, hvad behov og formålet er.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.249