23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Stærkt partnerskab sikrer Skou Gruppen endnu et rekordregnskab

For tredje år i træk kan byggevirksomheden Skou Gruppen præsentere et rekordregnskab med kraftig stigning i omsætningen og en overskudsgrad på 8 procent. Nøglen til virksomhedens succes er dygtige medarbejdere, selvindsigt og en stærk partnerkreds.

Skou Gruppen har netop offentliggjort regnskabet for regnskabsåret 1. oktober 2017 til 30. september 2018 med en omsætning på 591 mio. kr. (428 mio. kr. i 2016/2017) og et resultat på 47 mio. kr. (32,5 mio. kr. i 2016/2017).

Regnskabet overgår adm. direktør Martin Skou Heidemanns vildeste fantasi, hvis han ser tilbage på år 2000, hvor han tog springet til at blive selvstændig og stiftede Skou Gruppen, der i dag tæller 145 ansatte. Det var begrænset, hvad han i sin tid havde af ambitioner, da han etablerede virksomheden i et lille værelse på førstesalen i sit eget hjem.

”Det var egentlig ikke planen, at vi skulle vokse så meget, men vi må bare konstatere, at der har været en utrolig stor efterspørgsel og mange spændende sager. Der er virkelig blevet arbejdet igennem på alle niveauer i virksomheden, og jeg er stolt af vores medarbejdere, som endnu en gang har ydet en enorm indsats. En stigning på næsten 40 procent i omsætningen kan virkelig være anstrengende, men vi har oplevet sådan et stort gå-på-mod,” forklarer Martin Skou Heidemann og fortsætter:

”Jeg er også utrolig stolt af vores måde at drive forretning på, fordi vi formår at fastholde indtjeningen samtidig med en stigende omsætning. Vi lægger alle kræfterne i flid og dygtighed. Der er ikke en eneste ting, som er kommet af sig selv, og der ligger hårdt arbejde bag hver eneste krone, vi har tjent.”

Succes ved at kende egen begrænsning og alliere sig med dygtige folk
Selvindsigt har i høj grad været afgørende for Skou Gruppens succes. Martin Skou Heidemann er da heller ikke bleg for at indrømme, at han ikke er en særlig god byggeleder. Det var også en af årsagerne til, at han i 2008 ansatte Jesper Egund som teknisk direktør.

”Mine evner rakte ikke længere der, hvor vi var, hvis vi skulle blive ved med at vokse og tjene penge. Jesper Egund er den dygtigste i hele byggebranchen, jeg nogensinde har mødt. Udover at være utrolig dygtig til byggeteknik, er han en fantastisk købmand, der formår at handle sig frem. Og så kender jeg ingen anden, der er så god til jura. Det er en uundværlig kombination for Skou Gruppen,” siger Martin Skou Heidemann.

De to beskriver sig som nat og dag, men supplerer hinanden fantastisk godt.

”Nogle kan blive stødt af min lidt for direkte stil. HR-chef bliver jeg i hvert fald ikke. Det er også derfor, Martin og jeg er sådan et godt match. Martin er den flinke, og jeg er den lidt hårde. Det er også en fordel i forhandlingssituationer, for så ender vi altid på midten. Jeg tænker i drift og økonomi 24 timer i døgnet, og Martin tænker, at det skal være rart,” siger Jesper Egund, partner og teknisk direktør i Skou Gruppen, og tilføjer:

”Martin er altid positiv og tror på det bedste i mennesket. Han er lidt konfliktsky, men det er jeg ikke. Det er en stor styrke, at han hverken er bange for at prøve noget nyt eller at sige, at andre er bedre end ham selv. Og så er han god til at samle gode folk omkring sig.”

At tilbyde fire medarbejdere partnerskab i Skou Gruppen er derfor også en af de bedste beslutninger, Martin Skou Heidemann har truffet.

”Det er en rigtig god måde at fastholde og motivere dygtige medarbejdere på. Jo færre aktier jeg har, jo flere penge tjener virksomheden. Det er stadig økonomisk bedre for mig. Vi er i dag seks partnere med meget forskellige personligheder, som vi er gode til at udnytte til vores fordel. Det er en fornøjelse, at vi på trods af vores forskelligheder er enige om, hvordan virksomheden skal drives,” siger han og fortsætter:

”Jesper Nicolaisen er et naturtalent som salgschef. Han er helt nede på jorden, og alle kan lide ham. Freddy Hansen er utroligt systematisk og samvittighedsfuld, når han regner tilbud. Tidligere var det en udfordring for os at regne tilbud, men nu kører det som en fabrik. Alexander Hermansen er alletiders makker for Jesper Egund. Han er god til at være den, der trækker fremad og sikrer, at vi har styr på tropperne. Vores bestyrelsesformand Jesper Rasmussen har været med mig fra start, og Skou Gruppen er langt hen ad vejen hans vision. Han forstår at udfordre os, stille de kritiske spørgsmål og sørger for, at vi får hævet os op i helikopteren og væk fra dagligdagen.”

Hensyn til medarbejdere i kommende regnskab
Det er langt fra planen, at Skou Gruppen skal vokse i samme tempo i det kommende regnskabsår.

”Vi er heldige at have en stabil medarbejderkreds, som er dygtige og kan lide at være her. Dem vil vi gerne passe på, og derfor er det planen at omsætte lidt mindre. Vi fornemmer også en nedgang i markedet. Der har været en del konkurser i bygge- og anlægsbranchen det seneste år. Den nemmeste måde at vokse på er ved at sænke prisen, men man tager altså en vanvittig risiko. Det går ud over slutresultatet. Vi har vist, at vi kan vokse på en sund og fornuftig måde,” siger Martin Skou Heidemann.

Skou Gruppen A/S
Kærvej 34
2970 Hørsholm
Hørsholm Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26654653
P nummer: 1002020845

Send til en kollega

0.063