23948sdkhjf

Forbo gør det grønne byggeri lettere: ”Vi skal ændre vanerne i byggebranchen”

| Medlemsnyhed | Indrykket af Forbo Flooring A/S

Verdens førende producent af linoleum, Forbo, udvider nu deres CO2-neutrale kollektion for at imødekomme efterspørgslen – og give bygherrer og arkitekter flere valgmuligheder.

”Det handler også om at få ændret vanerne i alle dele af branchen, så vi kan sikre flere sunde byggerier – til gavn for kloden og for kommende generationer,” siger Forbos danske direktør, Christian Iversen.

I foråret 2018 fik Forbo certificeret deres 2,5 mm linoleumsgulve CO2-neutrale, så de nu skiller sig ud på markedet ved at være både Svanemærkede og CO2-neutrale. Det bæredygtige materiale har medvind, og arkitekter og designere har i stigende grad fået øjnene op for linoleum. Men det er vigtigt hele tiden at forfine teknikker, strukturer og design, så materialet for alvor rejser sig fra 70’ernes støvede image.

De nye design i Marmoleum Marbled-kollektionen, der efterhånden er en klassiker i gulvbranchen, indeholder en lang række forskellige, naturlige farvenuancer.

”De to nye design giver ikke alene nye muligheder for visuelle udtryk. De giver også nye muligheder for byggeriet for at vælge en CO2-neutral løsning til deres byggeri. Det gælder alt lige fra børnehaver over hoteller til kontorer, som dokumenteret bliver mere miljøvenlige med et linoleumsgulv,” siger Christian Iversen, direktør for Forbo Danmark.

Oplever at bæredygtighed gradbøjes
Faktisk er der, for hver produceret kvadratmeter Marmoleum Marbled gulv, en negativ CO2-udledning på -4 gram CO2. Det skyldes, at CO2-udledningen ved produktionen af gulvet er lavere end den mængde CO2, der bliver absorberet i levetiden af de naturmaterialer, træ, planter og afgrøder, der bliver brugt til at producere gulvet.

 ”Både i vores og andre brancher er der mange måder at gradbøje bæredygtighed. Vi er stolte af med grundig dokumentation at kunne være med til at gøre det grønne og bæredygtige valg lettere,” siger Christian Iversen, direktør i Forbo Danmark. 

Om den nye Marmoleum Marbled-kollektion
De to seneste tilføjelser til Marbled-kollektionen, Terra og Splash, er udviklet med udgangspunkt i naturen. Terra er inspireret af vulkanske bjergarter og har en tæt og sofistikeret marmorering. Det minimalistiske Splash-design er moderne, legende og ser på afstand lysegråt ud med diskrete nuancer.

Med naturen som udgangspunkt passer Marbled-kollektionen godt ind i den dominerende indretningstrend med at lade materialer som sten, træ og andre naturmateriale spille en større rolle – også indenfor.

Den nye Marmoleum Marbled-kollektion er i handlen fra januar 2019.

Fakta om Forbo og linoleum
Forbo har lavet linoleum i over 100 år og er verdens førende producent af det bæredygtige materiale. Linoleum er muligvis verdens sundeste gulv, da det næsten udelukkende består af naturlige ingredienser. Linoleum er fremstillet af 97 procent naturlige ingredienser som linolie, harpiks, kalkstensmel, træmel og miljøvenlige farvepigmenter. Hele 72 procent er hurtigt fornyelige, hvilket giver Forbo en enestående, grøn placering på markedet. Forbos linoleum er CO2-neutralt og Svanemærket – og bliver derfor ofte brugt til byggerier med en bæredygtig profil.
Forbo har hovedsæde i Schweiz og forhandles i 32 lande verden over. Se mere på forbo-flooring.dk.

For yderligere information, kontakt marketing manager hos Forbo Flooring Danmark, Anne-Mette Holm, på tlf. 4025 5476 eller anne-mette.holm@forbo.com.

Højtopløselige fotos kan downoades ved at klikke her.

Behind the scene – sådan bliver den helt særlige Splash-struktur til.

Se mere om historien bag Marmoleum Marbled.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Forbo Flooring A/S

Produktionsvej 14
2600 Glostrup
Danmark
Forbo Flooring A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.127