23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Skou Gruppen bygger ekstra akutmodtagelse til Nordsjællands Hospital i Hillerød

Skou Gruppen er i fuld gang med en byggesag på Nordsjællands Hospital i Hillerød, der er Region Hovedstadens store akuthospital. I en atriumgård er vi ved at opføre en triage, der skal fungere som akutmodtagelse til 12 sengeliggende patienter.

Der er ikke meget plads til at opføre den nye bygning på 8x20 meter, der skal bygges i den nuværende atriumgård. Det kræver derfor stor logistisk planlægning af projektet.

”Der er kun mellem 66 og 76 centimeter til kanten og den tilstødende hospitalsbygning. Derfor har vi fået en mobilkran til at hejse de enkelte træelementer, som hver især vejer 700 kilo, ind fra hovedindgangen til atriumgården,” fortæller Skou Gruppens byggeleder Kenneth Godtkjær og fortsætter:

”Vi har meget lidt plads at bygge på. Det har derfor ikke været muligt at grave ud til fundamentet. Den nye bygning kommer i stedet til at stå på skruefundamenter. Vi har hejst gulv, vægge og tag ind på pladsen og samler de enkelte elementer på en stålkonstruktion. Logistisk er det et svært projekt, men det er også det, som gør det utroligt spændende.”

Skou Gruppen er hovedentreprenør og samarbejder med HCM Arkitekter, der er totalrådgiver på projektet.

”Det er altid en fornøjelse at samarbejde med Skou Gruppen. De er altid løsningsorienterede og går ikke i panik, når vi oplever udfordringer. Det er vigtigt – især i sådan et logistisk svært byggeri,” siger indehaver og arkitekt hos HCM Arkitekter, Holger Møller.

Arkitektonisk opdeling af patienter og personale
Foruden logistikken har arkitektfirmaet haft fokus på indretningen af akutmodtagelsen, da både patienter og personale skal være i ét samlet lokale.

”Vi har valgt at inddele triagen i tre områder. I midten bliver der plads til sygehuspersonalet, som kommer til at sidde i et lille og åbent administrativt område med plads til skriveborde. I hver af bygningens to ender bliver der plads til seks sengelejer. For at adskille patient- og personaleområderne bliver gulvet i to forskellige farvenuancer, ligesom loftslamperne er firkantede hos patienterne og runde, der hvor personalet sidder,” siger Holger Møller.

Han forklarer, at der også bliver adgang til triagen fra begge ender. For at give en større rumfornemmelse bliver en af siderne på gangen beklædt med spejle. Da den nye bygning er placeret i en atriumgård tæt op ad den eksisterende hospitalsbygning, etableres der også ovenlys som den eneste naturlige lyskilde.

Brugerinddragelse sikrer godt byggeri
For at sikre, at den nye triage kommer til at opfylde hospitalets behov og personalets ønsker til brug, har Skou Gruppens byggeleder og HCM Arkitekter haft et tæt samarbejde med bygherren. Ifølge Holger Møller er det nemlig vigtigt at være i kontakt med brugerne på Nordsjællands Hospital i Hillerød:

”Vi har hele tiden været i tæt dialog med hospitalsledelsen, læger og sygeplejersker og inddraget dem i processen og indretningen, fordi det er afgørende, at bygningen i sidste ende kommer til at fungere og er brugervenlig.”

Skou Gruppen er netop i gang med apteringen, og den nye triage forventes at være klar til ibrugtagning på Nordsjællands Hospital i Hillerød den 25. februar 2019.

Skou Gruppen A/S
Kærvej 34
2970 Hørsholm
Hørsholm Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26654653
P nummer: 1002020845

Kontaktperson

Martin Skou Heidemann
Adm. direktør, Partner
+45 28358015 ms@skougruppen.dk

Send til en kollega

0.062