23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Med ZIPZAP undertag glider fer og not bare sammen hver gang

Nu har vi ikke problemet med, at fer og not ikke passer sammen. Det går langt hurtigere med at lave undertag, når vi kan lægge helt op til fire brædder ad gangen og samle dem med et enkelt slag i hver ende

Alle tømrere, som har lavet undertag af tagbrædder, kender til problemet. Feren kan ikke komme i noten fordi brædderne har slået sig. Med møje og besvær får man slået feren ind i den ene ende, men så snart man slår i den modsatte, hopper den ud igen. Det er spild af tid og gør arbejdet dyrere. Det er der nu råd for.

I ejendommen Roligheden på Pontoppidansvej i Helsingør har Hovedstadens Bygningsentreprise A/S lagt et brandsikkert undertag, og det gik forbløffende hurtigt. Fordi de anvendte ZIPZAP-tagbrædder fra Södra, som er designet på en måde, som sikrer nem samling af brædderne – hver gang.

”Nu har vi ikke problemet med, at fer og not ikke passer sammen. Det går langt hurtigere med at lave undertag, når vi kan lægge helt op til fire brædder ad gangen og samle dem med et enkelt slag i hver ende,” siger tømrer Casper Axelsen fra Hovedstadens Bygningsentreprise A/S.

ZIPZAP med konisk fer og not
Løsningen på det irriterende problem, som koster mange kroner i spildt arbejdstid, er en konisk formet fer og not. Det gør, at man nemt kan føre den tilspidsede fer ind i noten, som er tilsvarende smallere i bunden. Det giver en større tolerance og bevægelighed end med en klassisk fer og not. Først når ferens spids bliver presset helt op i toppen af noten, låser brædderne sammen og sidder helt fast. Det svarer til at bruge en tragt frem for at hælde direkte ned i flaskehalsen.

Hurtigere og billigere
”De passer helt perfekt uanset hvad, og det er aldrig et problem at samle brædderne,” siger Casper og demonstrerer, hvor hurtigt det klares. Han anbringer fire brædder på spærrene, slår dem sammen med to slag og sømmer. Det tager ikke Casper ret mange sekunder.

Brandimprægneret for maksimal sikkerhed
ZIPZAP-tagbrædderne fra Södra er C260 brandimprægnerede med en miljøvenlig brandimprægneringsvæske, der ikke udvikler røg og skadelige gifte, men udelukkende sikrer, at træet ikke kan brænde. Hvis de bliver udsat for en varmekilde, forkuller træet. Så snart varmekilden fjernes, standser forkulningsprocessen. Det giver den højeste grad af sikkerhed mod brand.

Læs mere om ZIPZAP undertag her

Vil du vide mere,
om ZIPZAP undertag og C260 brandimprægneret træ, certificeringer og alt du skal være opmærksom på, når du er ansvarlig for beskyttelse mod brand, tab af værdier og menneskeliv. Kontakt Jørgen Geel projektsælger T: 4045 4561 eller jorgen.geel@sodra.com

Södra Wood A/S
Frydenborgvej 27 N,
3400 Hillerød
Hillerød Kommune
Danmark
CVR nummer: DK73496314

Kontaktperson

JG
Jørgen Geel
Projektchef
jorgen.geel@sodra.com

Send til en kollega

0.11