23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ja det går godt, men hvordan holder vi opsvinget kørende?

Statsministeren holdt faktisk en ganske god nytårstale, hvor han bl.a. pointerede at det går godt i Danmark. Det er også rigtigt det går godt, men jeg savnede nogle ord omkring, hvordan vi skal vi løse problemet med mangel på arbejdskraft i Danmark?

Statsministeren sagde selv, at han gerne ville ansætte flere sygeplejersker, men at der ikke er nogle at ansætte. Det er samme problemstilling i mange andre erhverv, bl.a. byggeriet, og ude hos byggecentrene. Det er selvfølgelig positivt at der er kommet fokus på erhvervsskolerne, så de bedre kan tiltrække de unge, og uddanne folk til branchen, men det løser ikke problemet alene.

Når nu vi ikke har hænderne i Danmark, ville det så være så frygteligt at kigge ud i verdenen for at finde hjælp? Statsministeren nævner selv, at Danmark bliver større gennem internationalt samarbejde og samhandel, det samme gør sig gældende ved arbejdskraft.

Jeg savnede at behovet for udenlandsk arbejdskraft blev adresseret i talen. At der ikke kunne skaffes politisk opbakning til at sænke beløbsgrænsen kan undre, når vi kigger ud på et erhvervsliv der i den grad mangler arbejdskraft. Og hvad med skattelettelser? De Økonomiske Råd kom sidst i 2018 med en undersøgelse der viste, at lavere skat giver et større incitament til at yde lidt ekstra på arbejdsmarkedet. Heller ikke dette blev der sagt et ord om.

- Erhvervslivet skriger på arbejdskraft, og flere virksomheder må sige nej tak til opgaver, fordi de mangler arbejdskraften til at udføre dem i øjeblikket. Derfor ærgrer det mig, at Statsministeren ikke adresserede en af de største udfordringer for dansk erhvervsliv i øjeblikket i hans nytårstale, hvordan vi løser manglen på arbejdskraft i Danmark. Det er nu i de gode tider, at vi har muligheden for at gøre noget ved det, udtaler Palle Thomsen, adm. direktør Danske Byggecentre.  

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714
P nummer: 1002705928

Send til en kollega

0.064