23948sdkhjf

Faldforebyggelse hos ældre - hvad kan vi gøre?

| Medlemsnyhed | Indrykket af VIA University College

Fald er den hyppigste ulykke hos ældre borgere, og frygten for fald får mange til at isolere sig hjemme. Lektor og forsker på VIA University College, Michael Smærup, forklarer årsagerne til fald og giver en række eksempler på forebyggende indsatser.

Der er flere årsager til, at ældre mennesker falder og kommer til skade. Oftest skyldes faldet, at vores ældre medmennesker fejler noget helt konkret fx hjerteproblemer, sukkersyge (føleforstyrrelser i benene), sygdom i balancecentret eller synsproblemer som følge af grå stær. Det gode er, at mange af disse risiko- eller faldfaktorer, som vi også kalder dem, kan forebygges eller behandles med succes. I andre tilfælde kan man kompensere for skavankerne ved at styrke funktionen på andre områder.

Risikofaktorerne kan opdeles i en række indre og nogle ydre fysiske faktorer, der kan have indflydelse på, om den ældre falder. Eksempelvis kan den ældre mand falde, fordi han har problemer med muskelstyrken og balancen (indre faktorer). Samtidig kan en trappe til den ældres lejlighed give ham udfordringer at forcere og hermed også medvirke til faldet (ydre faktorer).

Læs hele artiklen om faldforebyggelse hos ældre, og hvad der kan gøres ved det https://www.via.dk/efter-og-videreuddannelse/artikler/faldforebyggelse-hos-aeldre-hvad-kan-vi-goere

Medlemsnyhed

Indrykket af
VIA University College

Hedeager 2
8200 Aarhus N
Danmark
VIA University College

Send til en kollega

0.188