23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kingo skaber plads til energioptimering af Moldeparken i Vejle

Moldeparken i Vejle får i disse dage en omfattende energirenovering, så boligerne opfylder nutidens krav.

Moldeparken ligger på en af Vejles bakketoppe, hvor der er udsigt til Grejsdalen, som er et af landets dybeste og smukkeste dalstrøg. Boligområdet huser i alt 350 familieboliger fordelt på 7 boligblokke, som udgør et samlet bruttoetageareal på ca. 30.000 etagemeter. Boligblokkene, som er opført i 60'erne og 70'erne, består af 5 etager med fuld kælder. Ejendommene ejes af Boligforeningen Østerbo i Vejle.

Højere boligstandard og bedre komfort for beboerne

Kingo Karlsen A/S foretager nedrivningsarbejdet for CASA A/S, som også har ansvaret for genopbygningen af de 7 blokke, der bl.a. indbefatter udvendig efterisolering af facaderne samt installering af nye tage, vinduer, altaner og indvendige døre. Udearealerne får også et løft med nye opholdssteder og legepladser. Renoveringen har til formål at modernisere og energioptimere lejlighederne efter nutidens standarder og dermed højne komforten for beboerne.

Kingo udfører nedrivningsarbejdet i tæt dialog med beboerne

Kingos opgave består i en miljøsanering, der bl.a. indbefatter nedtagning af asbesttage, PCB-sanering samt udsortering af tungmetaller. Foruden miljøsanering foretager virksomheden indvendig rydning og nedtagning af i alt 420 altaner, som køres til Kingos jordrens- og recyclingplads i det nordlige Silkeborg, hvor de renses, knuses og genanvendes som erstatning for stabilgrus i vejbelægninger.

To af blokkene skal gennemgå en lettere renovering, hvor to andre skal strippes til råhus. Kun beboerne i de boliger, som strippes totalt, skal genhuses, og derfor er det også vigtigt for nedrivningsvirksomheden at have et godt forhold til dem, så de føler sig trygge under arbejdet.

Stort fokus på arbejdskoordinering

Entrepriseleder i Kingo, Chris Nielsen, fortæller, at Kingo arbejder tæt sammen med de andre fagentrepriser på sagen, hvilket stiller store krav til planlægningen, som koordineres på fælles byggemøder. Af samme årsag har Boligforeningen Østerbo også ansat den uvildige rådgivningsvirksomhed, TT-Byggeledelse til at styre og kontrollere det store koordineringsarbejde, så alt glider planmæssigt.

Planmæssigt arbejde er også særligt vigtigt for, at sagsøkonomien hænger sammen på Kingos nedrivningsarbejde, og Chris Nielsen fortæller, at der er hård konkurrence i branchen:

”Den hårde konkurrence stiller store krav til optimeringen af vores arbejdsprocesser. For mig handler det rigtig meget om at lytte til mine medarbejdere. Det er dem, som udfører arbejdet, så de ved bedst, hvad der skal til for at optimere arbejdsgangene. Derfor får de også alle de hjælpemidler, de har brug for. De skal ikke mangle noget.”

Kingo gik i gang med den omfattende nedrivning i juni 2018 og forventer at være færdige i efteråret 2020.

Kingo Karlsen A/S
F.L. Smidths Vej 17
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21791733
P nummer: 1001783308

Kontaktperson

VRO
Vibeke Reimer Olsen
Analytisk koordinator
+45 25169161 vro@kingo.biz

Send til en kollega

0.156