23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hos Bravida er digitalisering en rejse for hele organisationen

Digitalisering er højt på agendaen hos Bravida Danmark. Kigger man nærmere på udviklingen på tværs af afdelingerne vil man hurtigt se, at digitalisering ikke kun bliver ved snakken – der er handling bag ordene.

Søren Raun Frahm, direktør for Bravida Region Øst, beskriver digitalisering som en lang rejse, hvor det kan tage lang tid at integrere digitale løsninger i eksisterende arbejdsgange. Derfor er det vigtigt ikke at give op når man møder modstand.

For Bravida startede rejsen med et behov for et bedre system til projekt og arbejdsstyring. Siden er stadig flere digitale løsninger blevet integreret i virksomhedens arbejdsgange: ”I dag har alle montører en tablet, hvor de kan klare det meste, så hele kontoret er faktisk blevet samlet i en tablet og er lige ved hånden” fortæller Søren Raun Frahm.

I tråd med dette lancerede Bravida for nylig en digital kommunikationsplatform, der bruges af medarbejderne på tværs af afdelinger i Danmark. Derudover har flere afdelinger på Sjælland, Fyn og Jylland implementeret ON!Track. Det er et cloud-baseret system til digitalt styring af værktøj og materiel, som kan tilgås fra både mobil, tablet og computer.

Værktøjsstyring med Hilti Danmark

I maj måned 2017 implementerede Bravida Brøndby i samarbejde med Hilti Danmark det digitale værktøjsstyringssystem, ON!Track. Dermed blev materiel og værktøjsstyring også en del af det digitale kontor. Systemet er udviklet af Hilti specielt til byggebranchen.

Siden har flere afdelinger i Bravida implementeret ON!Track. En af disse afdelinger er Bravida Odense Enterprise, som implementerede ON!Track i maj måned i år for at opnå bedre overblik over deres byggestrømstavler.

I tråd med Søren Frahms perspektiver på udfordringer med styring af værktøj og materiel fortæller Mathias Munk Larsen, Afdelingsleder El-Anlæg Bravida Odense, at: ”Vi har haft store udfordringer med at bevare overblikket byggestrømstavler, bl.a. fordi de flyttes rundt mellem pladserne. Derfor havde vi behov for et fleksibelt og brugervenligt system”. Netop fleksibiliteten og brugervenligheden var afgørende for at Bravida Odense Enterprise valgte at implementere ON!Track-systemet.

Ligesom Søren Raun Frahm, ser Mathias Munk Larsen også muligheder for at styre omkostninger i forhold til indkøb af nyt materiel og værktøj. Overblikket skal nemlig være med til at forhindre unødvendige indkøb og sikre, at lageret ikke overstiger det egentlige behov.

Hvordan opnår man værdi af digitalisering?

De digitale løsninger er ingenting værd uden de mennesker der skal bruge dem. Derfor er det vigtigt, at man er afklaret med, at implementering af digitale løsninger kan være en langvarig proces. Det kræver opbakning i organisationen og inddragelse af medarbejderne fortæller Søren Raun Frahm. Samtidig skal man overveje, hvordan man involverer medarbejderne. ”Digitale løsninger vil påvirke medarbejderne forskelligt og derfor skal forandringsprocessen også håndteres forskelligt fra medarbejdergruppe til medarbejdergruppe”.

I Bravida har man formaliseret dette ved at lave en superbruger-gruppe. Gruppen mødes regelmæssigt for at diskutere, hvordan man kan udvikle brugen af forskellige digitale platforme.

Også hos Bravida Odense Enterprise har man haft fokus på at inddrage medarbejderne. Konkret i forhold til implementering af ON!Track fortæller Mathias Munk Larsen og Jesper Lykke Jensen (Projektassistent El-Anlæg), at de inden implementeringen af værktøjsstyringssystemet ON!Track holdte et møde med deres folk. På mødet fortalte de medarbejderne, hvad der skulle ske. De diskuterede deres fælles udfordringer med styring af byggestrømstavler, som var et udbredt irritationsmoment i folkenes hverdag og fortalte medarbejderne, hvordan ON!Track skulle være med til at løse disse udfordring. På den måde vidste medarbejderne fra starten, hvilken konkret værdig digital værktøjsstyring kunne tilføre deres hverdag. Ved at inddrage medarbejderne tidligt i forløbet skabte Mathias og Jesper et rigtig godt fundament for at integrere ON!Track i folkenes arbejdsgange. Medarbejderne har taget rigtig godt imod systemet og både Jesper Lykke Jensen og Mathias Munk Larsen fortæller, at de har modtaget positiv feedback, hvor flere medarbejdere siger at: ”det bliver så godt det her!”.

Du kan læse mere om Hilti ON!Track her.

Hilti Danmark A/S
Stamholmen 157, 1.
2650 Hvidovre
Hvidovre Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40215417
P nummer: 1018766449

Send til en kollega

0.078