Renoveringsprisen vender tilbage i 2014
Af kargaard@arkbyg.dk  (4. oktober 2013)

Renover Prisen, der belønner Danmarks bedste renovering, er blevet godt modtaget i byggebranchen og har sat større fokus på renovering. Derfor uddeles prisen igen til næste år


Ryesgade 30 i København blev 5. september kåret som Danmarks bedste renovering. Til næste år vender prisuddelingen tilbage.


Byggebranchen får igen lejlighed til at gå sammen om at kåre det bedste renoveringsprojekt i Danmark.

Renover Prisen, der i år blev givet til den københavnske boligejendom Ryesgade 30, vil også til næste år blive uddelt til et projekt, der udmærker sig inden for renoveringsdisciplinen. Dermed fortsætter det mangeårige samarbejde mellem Realdania og GI om at give renovering synlighed og status.

Renover Prisen er kommet godt fra start i forhold til at leve op til den ambition. Tværfagligheden har været i højsædet og den faglige stolthed omkring renovering er vokset. Prisen har samlet branchen, på en måde, som ikke før er set. Derfor har Realdania og GI besluttet at uddele prisen igen til næste år:

- Da vi stiftede Renover prisen, håbede vi, at den ville være med til at skabe øget opmærksomhed omkring renovering. Vi er blevet positivt overraskede over, hvor godt der er blevet taget imod prisen, siger Lars Axelsen, adm. direktør i GI.
Udfordrer normer

Dette års Renover pris har ikke bare skabt et øget fokus på renovering, men også åbenbaret en perlerække af små og store renoveringsprojekter, som kan tjene som et inspirationskatalog for fremtidens renoveringsprojekter:

- I år så vi mange spændende eksempler på, at branchen havde udfordret de konventionelle normer inden for renovering og eksperimenteret med produkter og løsninger. Det er den slags, der skal til, hvis vi skal løfte renoveringsdisciplinen. Vi er glade for at kunne uddele prisen igen i 2014, hvor vi forventer at kunne præsentere et felt af lige så høj kvalitet, siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania.

Renover Prisen adskiller sig ikke kun fra andre byggepriser ved at belønne renovering frem for nybyggeri. Den er også særegen, fordi den hylder et helt projekt frem for en enkelt bidragsyder. Prisen er til alle, der har været involveret i det vindende projekt – lige fra bygherre til rådgivere og håndværkere.

Prisen har også fokus på at de renoverede bygninger skal være funktionelle og opleves positivt af brugerne. På den måde betoner prisen vigtighed af tværfagligt samarbejde og bruger-oplevelser.

De nærmere datoer for, hvornår prisen uddeles i 2014, og hvornår der åbnes for indstillinger, vil blive offentliggjort på hjemmesiden www.renover.dk i løbet af oktober.

FOKUS PÅ RENOVERING

Renover Prisen uddeles af Realdania og GI. Selv om renovering fylder mere end halvdelen af den samlede produktion i byggebranchen, er det primært nybyggeri, der bliver belønnet med priser. Det skal Renover Prisen være med til at lave om på. God renovering forlænger levetiden for bygninger og har en positiv betydning for både livskvaliteten, klimaet og samfundsøkonomien. Prisen skal give renovering den plads og status, den fortjener.