23948sdkhjf
Del siden
Kursus

Kursus i prækvalifikation, pr og tilbud

I alt DKK 8.000 ekskl. moms
Periode(r)
23. maj 2024 23. maj 2024
28. maj 2024 28. maj 2024

Kommunikationsarbejdet er en vigtig del af det at drive en virksomhed. At deltage i konkurrencer gennem offentlige udbud betyder ikke kun mulighed for at vinde, men også udviklende samarbejder, større netværk og promovering inden for branchen.

Kommunikation spiller en central rolle i det strategiske og praktiske forarbejde, der ligger i at lave en kvalificeret prækvalifikationsansøgning eller et tilbud. Et arbejde mange ofte nedprioriterer, da det tager tid og kræfter væk fra projekterne.
Arkitekt MAA Jennifer Dahm Petersen har i samarbejde med Cand. Comm. Beate Bernhoft og Arkitektforeningens Efteruddannelse udviklet et kursus i kommunikation,  prækvalifikation og tilbud, der skal hjælpe virksomheder med at blive bedre til at formidle effektivt.

Hvad skal en bydende bruge et kommunikationskursus til?

“Til dem, der ikke har ressourcer til en kommunikationsmedarbejder, giver kurset overblik, fifs og effektive værktøjer til, hvordan de selv kan håndtere det umiddelbart omfattende ansøgningsarbejde. Helt fra hvordan man læser et udbud, indgår de rigtige samarbejdskonstellationer til strukturering af ansøgningsmateriale”, siger Jennifer Dahm Petersen og fortsætter:
“For større virksomheder der har en kommunikationsafdeling, giver kurset indsigter i strategisk samarbejde og effektivisering af det praktiske arbejde. Hvordan kan vi optimere vores chancer for at blive prækvalificeret? Skal vi søge anderledes? Kan strukturen i vores ansøgning blive bedre?”
 
Mange firmaer har en tendens til at tale fagsprog, uanset hvem de taler til, så sproget bliver ofte indforstået. Kurset peger på muligheder for at styrke formidlingen og indtænke målgrupper – fra bygherre og brugere til andre interessenter.

"I prækvalifikationsarbejdet er udfordringen at rette kommunikationen mod den konkrete opgave. Det kræver, at man undersøger, beskriver og forholder sig til projektets oprindelige visioner eller konkurrencearealets historie. På den måde vil man kunne vælge de rigtige projektreferencer til ansøgningsmaterialet, udvise engagement og knowhow for at øge chancen for at blive valgt”, fortæller Jennifer Dahm Petersen.

Hvorfor bør man som bydende tænke over at forholde sig til pressen og den brede offentlighed?

De fleste rådgivere brænder for deres arbejde. Det handler derfor først og fremmest om at formidle denne passion videre. Får man etableret sit navn, letter det arbejdet med at skabe netværk, synliggøre kernekompetencer og positionere sig i forhold til konkurrenterne. For nogle er det at blive kendt en dynamo for markedsføringen og arkitekturen. Massiv presseoptræden afspejler derfor ikke nødvendigvis succes i forhold til mindre medieorienterede firmaer, men det er med til at fremme positionen i branchen.

Om underviseren:
Jennifer Dahm Petersen er uddannet arkitekt MAA fra Kunstakademiets Arkitektskole. Hun har bred erfaring inden for arkitektfaget, og har bl.a. arbejdet som designarkitekt på ambitiøse danske og internationale tegnestuer. De seneste 15 år har hun primært beskæftiget sig med kommunikation og varetaget stillinger som kommunikationsansvarlig, markedschef og businessdeveloper hos hhv. JDS, BIG, Kant (nu Sweco), ADEPT og NOVA5. I dag er Jennifer medstifter og partner i Open Platform, OP, som hun driver med to partnere.

1-dags kurset var oprindeligt målrettet arkitekter,  men i dag underviser vi også ingeniører, specialkonsulenter og entreprenører. Kurser og kursistgrupper på op til 8 tilrettelægges efter tilmeldte. Ved afslutning af hvert kursus er der frivillig, anonym evaluering. Feedback fra kursisterne er essentiel, i forhold til konstant at målrette, tilrette og videreudvikle kursernes indhold.

Sprog: Dansk

 

 

Open Platform ApS
Heimdalsgade 35
Baghuset 3. sal
2200 København N
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40633987
P nummer: 1024841339

Kontaktperson

JDP
Jennifer Dahm Petersen
hello@open-platform.dk

Undervisningsadresse

Open Platform
Vermundsgade 40A, 3. sal
2100 København Ø
Danmark

Send til en kollega

0.063