23948sdkhjf

Byggeriet er på vej med anbefalinger

Som opfølgning på en gennemført analyse og en nyligt gennemført konference vil fire aktører i byggeriet komme med konkrete anbefalinger til, hvordan byggebranchen kan forbedre produktiviteten i renovering
Ord som produktivitet, modellering, digitalisering, procesoptimering og industrielle renoveringsløsninger fyldte Ingeniørforeningens lokaler på Kalvebod Brygge i København tirsdag eftermiddag, da konferencen "Produktivitet i renovering" løb af stablen.

Som optakt til konferencen, der var bredt besøgt af den danske byggebranche, har Dansk Byggeri, MT Højgaard, NCC og IDA-Byg gennemført en undersøgelse med branchens vurderinger af en række konkrete forslag til produktivitetsforbedringer. Og på konferencen blev de yderligere diskuteret.

Formålet er at få samlet en række anbefalinger, der skal videreformidles til branchen og andre relevante aktører, så de kan øge produktiviteten og forbedre økonomien, oplyser Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri og John Sommer, salgsdirektør i MT Højgaard.

Det vil ske på et møde i næste uge, hvor arrangørerne vil sætte sig sammen, lyder det.

- Det handler om at få identificeret de anbefalinger, som peger på, hvad branchen selv kan gøre for at øge produktiviteten, siger Michael H. Nielsen og tydeliggør, at anbefalingerne også vil gå på, hvad andre aktører kan gøre.

Det gælder for eksempel, om der fra politisk side er nogle rammebetingelser, der skal forbedres, påpeger han.

John Sommer understreger, at det ikke bare handler om at skabe mere for mindre, men at det også er vigtigt at have værdiskabelsen og totaløkonomien for øje.

Læs også: "Bygherrer anerkender muligheder for forbedring".

Han oplyser, at partnerne regner med at kunne fremvise en liste med fire-fem anbefalinger.

- Hvis vi laver 96 anbefalinger, så bliver det alt for uoverskueligt. Vi skal prøve at koge flere ting sammen på en måde, der er simpel, enkel at huske og praktisk at arbejde med, siger han og fortsætter:

- Vores mål er, at vi er ude med de her anbefalinger om tre-fire uger - altså frem mod vinterferien, så konferencen stadig er in mente.

Målet er debat

På konferencen stod det klart, at der er mange forskellige syn og bud på, hvordan byggebranchen kan øge produktiviteten.

De to medarrangører er da også klar over, at alle nok ikke vil være enige i anbefalingerne.

- Selvom vi er fire kloge parter, så har vi ikke svaret på alt. Ingen har de endelige løsninger. Der er ingen quick fixes, siger Michael H. Nielsen og henviser til, at det også er konklusionen i parternes undersøgelse.

At de alligevel gennemfører arbejdet med anbefalingerne skyldes, at man ønsker at få skabt en debat, lyder det.

- Der er nogle kulturer og roller, vi skal have udfordret, siger Michael H. Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094