23948sdkhjf

Når kulturer kolliderer

Der er meget forskellige kulturer i det private erhvervsliv og i det offentlige, herunder i det kommunale system. Det kommer især til udtryk, når der er tale om samarbejder og virksomhedsoverdragelse. Det er der både kommuner og private virksomheder, der jævnligt må sande. Det handler om forventningsafstemning, og det kan være svært nok endda.

Problemerne opstår især, hvor der er tale om, at medarbejdere i det kommunale system skal skifte arbejdsgiver til det private erhvervsliv. Det er meget anderledes, og det er nogle helt andre rammebetingelser, der er i en privat virksomhed i forhold til en kommunal afdeling.

Derfor er det overordentligt vigtigt, at medarbejderen som hidtil har været i kommunen, er forberedt ordentligt til det arbejde og de rammebetingelser, han får ved en virksomhedsoverdragelse til en privat virksomhed.

Private virksomheder byder ofte ind på opgaverne med en målsætning om, at tingene kan gøres mere effektivt. Det betyder, at medarbejderne ofte skal løbe lidt stærkere, og at det ofte er organiseret på en anden måde end de er vant til.

Det er vigtigt, at hverken virksomhed som byder sig til, eller udbyderen er blåøjede i denne situation. Kommunerne er nødt til at sikre sig, at de medarbejdere, der overdrages, er i stand til at trives og levere varen, når de kommer over i privat regi. For hvis ikke det sker, så bliver det blot til en boomerang for udbyder, idet der kan opstå problemer med sygefravær og andet, hvis medarbejderen ikke trives. Det kan blive en ærgerlig omgang, hvis det koster den pågældende bydende virksomhed livet, at medarbejderne ikke fungerer med den nye arbejdsgiver.

Omvendt, så er den nye arbejdsgiver også nødt til at sætte sig ordentligt ind i de betingelser, han overtager medarbejdere på. Det vil blandt andet sige viden om eventuelt sygefravær, og ikke mindst årsager hertil. Medarbejdere med lange opsigelsesvarsler er alt andet lige en dyr fornøjelse for virksomheden, desuagtet at de er retteligt optjent.

Så derfor skal tungen holdes lige i munden, når der udbydes arbejder, og ligeledes når virksomheden sender tilbud ind.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094