23948sdkhjf

Tre nye initiativer imod løndumping på metroen

Fagforeningerne får skurvogne på udvalgte metrobyggepladser for at få lettere adgang til metroarbejderne
Metroselskabet og hovedentreprenøren CMT tager sammen med arbejdsmarkedets parter nye initiativer imod løndumping på metrobyggepladserne.

Man vil blandt andet sikre sig, at de hundredvis af udenlandske arbejdere på projektet kender deres rettigheder. Derfor skal fagforeningerne have lettere adgang til kontakt med de mange udlændinge.

Fagforeningerne får således mulighed for at oprette kontor på tre store metrobyggepladser, ligesom der opsættes informationstavler på alle 22 byggepladser, hvor fagforeningerne får mulighed for at kommunikere med medarbejderne.

Baggrunden for initiativerne er en erkendelse af, at mange af de udenlandske arbejdere på projektet ikke kender deres rettigheder og ikke ved, hvad overenskomsten indebærer.

- Derfor iværksætter vi nu en række initiativer, som skal oplyse den enkelte medarbejder og medvirke til at forbedre kommunikationen mellem medarbejderne på byggepladserne og fagforeningerne. De nye tiltag skal være med til at sikre, at den danske arbejdsmarkedsmodel kan fungere bedst muligt på Cityringens byggepladser, siger vicedirektør Louise Høst fra Metroselskabet.

Kæmpe gennembrud

Fagbevægelsen roser Metroselskabet for initiativet og ikke mindst, at fagforeninger får særlige skurvogne på udvalgte metrobyggepladser.

- Det har vi i fagbevægelsen længe kæmpet for, og det støtter op om den danske model på en helt konkret måde. Det er et kæmpe gennembrud og et eksempel til efterfølgelse ved andre store bygge- og anlægsprojekter, mener Morten Skov Christiansen, formand for LO Hovedstaden.

CMT stiller krav om, at alle underentreprenører skal være omfattet af dansk overenskomst. Virkeligheden har imidlertid vist, at flere entreprenører i flere tilfælde ikke har levet op til overenskomsterne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125