23948sdkhjf

V-slinger i Boligjob-kurs

Det er da dejligt, at Venstre bekender sig til Boligjob­ordningen. Ordningen er nu sat ud af spil af den siddende regering og koster netop i disse måneder ordrer i virksomhederne, fordi der ikke længere er den efterspørgsel på håndværkere, som var tilfældet, mens ordningen kørte.

Venstre vil altså gerne genindføre ordningen, men kan man nu også stole på den holdning, som formand for Venstre og statsministerkandidat Lars Løkke Rasmussen nu lægger for dagen?

Lars Løkke Rasmussen gav for eksempel onsdag udtryk for en noget mere lunken holdning til samme ordning i Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Ikke sådan forstået, at han ikke går ind for ordningen, men at den måske ikke skal genindføres med tilbagevirkende kraft.

Under et besøg samme dag hos en tømrervirksomhed i Vejen, lægger han så hovedet på blokken på, at han vil genindføre ordningen, lige så snart han bliver statsminister - med tilbagevirkende kraft. Kan han ikke det, vil han ikke være statsminister.

Det mere end lugter af valgkamp - og værre er det, at det lugter lidt af manglende troværdighed. Hvordan kan man en og samme dag mene, at den nok skal indføres, men når det kan lade sig gøre, og senere samme dag erklære sig som stærk tilhænger af ordningen - med tilbagevirkende kraft?

Fakta er, at der stadig hersker krisestemning i en lang række håndværksvirksomheder - især ude i provinsen, som nu efter at ordningen er væk, mangler arbejde og faktuelt må fyre folk. Det er ikke just det, vi står og mangler lige nu, ovenpå en alvorlig finanskrise.

Byggesektoren har på linje med andre erhverv brug for initiativer, der skaber arbejdspladser. Boligjobordningen giver ganske vist et skattefradrag, men et begrænset et i forhold til det, at man holder gang i virksomhederne frem for at håndværkerne skal gå ledige. Det er en meget usund start-stop-effekt, som netop Boligjobordningen har været udsat for. Det ventede opsving er ikke rigtigt blevet til noget, så det er afgørende, at den kommer igen, med tilbagevirkende kraft. Valgløfte eller ej.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094