23948sdkhjf

Milliarderne ruller på maskinstationerne

Højeste omsætning nogensinde - Entreprenørvirksomhederne har overhalet landbruget
Milliarderne ruller på de danske maskinstationer. Medlemsvirksomhederne i organisationen Danske Maskinstationer og Entreprenører – DM&E – omsætter for flere penge end nogensinde tidligere. Samtidig har entreprenørarbejdet taget teten blandt DM&E-medlemmerne efter at have ligget side om side med landbrugsarbejdet i flere år.

Det kunne maskinstationernes formand, Søren Ulrik Sørensen, berette om på årsmødet, som traditionen tro var lagt i forlængelse af brancheforeningens Vidensdage med en lang række faglige indlæg. Årsmødet satte i sig selv også ny rekord med flere end 400 personer fra medlemsvirksomheder, leverandører og samarbejdspartnere.

I 2013 nåede medlemsvirksomhederne en bruttoomsætning på 5,61 mia. kroner. Det er det højeste niveau i foreningens historie, oplyste formanden.

Han kunne samtidig berette, at 33 procent af virksomhederne primært beskæftiger sig med entreprenørarbejde, mens 29 procent beskæftiger sig med både entreprenør- og landbrugsarbejde. Yderligere 29 procent holder sig til landbruget. Dermed rykker entreprenørerne fra landbruget. Gennem flere år har der været en næsten ligelig fordeling.

Entreprenørerne størst

Også på omsætningen er entreprenørerne løbet fra landbruget og tegner sig for den største del af DM&S-medlemmernes bruttoomsætning. Af de 5,61 mia. tegnede entreprenørerne sig for 2,692 mia. mod landbrugets 2,625. Skoventreprenørerne omsatte for 298 mio. kroner. For såvel landbruget som skoven er der tale om ganske små fald i omsætningen i forhold til året før. Entreprenørernes omsætning steg derimod med godt 300 mio. kroner.

Entreprenør-dominansen gør sig også gældende i mængden af nye medlemskort til DM&E. Det seneste år har brancheforeningen haft en bruttotilgang på 64 virksomheder, hvoraf 12 er landbrugsmaskinstationer, mens 26 er entreprenørvirksomheder. 19 af de nye i flokken er skoventreprenører, og syv er allround med både landbrugs- og entreprenøraktiviteter.

Garantiordning på vej

Søren Ulrik Sørensen glædede sig i sin beretning over, at der er sat mange nye projekter og initiativer i gang på entreprenørområdet.

- DM&E’s bestyrelse og entreprenørudvalget har taget en principiel beslutning om etablering af en garantiordning, som skal omfatte vore kloakmestervirksomheder. Ordningen planlægges udformet og indført i løbet af 2015, hvor de endelige betingelser, dækninger og priser forinden skal fastlægges, oplyste formanden.

- På det politiske område har DM&E løbende været i dialog med regeringen og politikere i et forsøg på at få videreført Boligjobordningen. Den har bidraget positivt til beskæftigelsen og mindskelse af det sorte arbejde. Det er især kommet de mindre kloakmestervirksomheder til gode, sagde maskinstationernes formand.

- Også nedbrydningsområdet har stået højt på DM&E’s dagsorden. Især miljøfremmede stoffer i bygninger skaber udfordringer for miljøet og arbejdsmiljøet i forbindelse med nedbrydningsopgaver. Derfor er milliarderne rullet på maskinstationerne. Der er enighed om, at kvalifikationerne på nedbrydningsområdet skal hæves, både hos kommuner, rådgivere og entreprenører. Som hjælp til medlemsvirksomhederne er DM&E i gang med at udvikle et ledelsessystem til nedbrydningsområdet, fortalte Søren Ulrik Sørensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109