23948sdkhjf

Byggekoncern går digitalt

For at styrke produktiviteten er et nyt digitalt system til styring af opgaver fra ordre til fakturering nu en fast del af arbejdsdagen hos byggekoncernen Raunstrup
Helt i tråd med byggekoncernens strategi stiger antallet af små serviceordrer hos Raunstrup, og det skærper kravene til planlægning og styring af opgaverne.

For at sikre den effektive planlægning og for at forbedre produktiviteten går Raunstrup derfor nu digitalt og implementerer et nyt samlet styringssystem.

- Når antallet af små serviceordrer stiger så hurtigt, som det gør hos os lige nu, har vi behov for en effektiv styring af opgaverne. Faktisk håndterer vi cirka 10.000 ordrer om året, siger Søren Kristensen, der er adm. direktør hos Raunstrup i en pressemeddelelse og påpeger, at der er grænser for, hvad man som virksomhed kan klare manuelt.

- Det betyder noget, at man kan optimere processerne og ikke bruge tid på at flytte papirer, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Høje forventninger

Implementeringen af det nye digitale system betyder, at den enkelte medarbejder hurtigt kan få et overblik og mere ejerskab over sine opgaver, mens ledelsen får et nemmere samlet overblik og kunden en mere effektiv service, fremhæver Søren Kristensen.

- Jeg forventer, at vi kan optimere vores omsætning per bil med 15-20 procent, fordi kollegaerne i marken ikke så tit skal ind på kontoret, siger han og fortsætter:

- De har en tablet i bilen, hvor det hele kører på. Det giver dem et hurtigt overblik og en mulighed for at planlægge opgaverne.

Virksomheden har selv været med til at tilpasse systemet, der allerede er taget i brug og forventes fuldt implementeret i løbet af de kommende tre måneder.

Det har nemlig ikke været så ligetil at finde et, der passede på de krav, som virksomheden havde, understreger Søren Kristensen.

- Det er ikke en hyldevare. Det kræver en stor investering, siger han.

Ifølge den nyeste produktivitetsanalyse for fjerde kvartal 2014 fra Håndværksrådet, som Licitationen - Byggeriets Dagblad beskrev i går - angiver 23 procent af de små og mellemstore byggevirksomheder større inddragelse af it som noget, de prioriterer højt i forhold til at forbedre produktiviteten.

At andelen ikke er højere kan ifølge Søren Kristensen hænge sammen med, at det netop ikke er så ligetil at digitalisere de traditionelle manuelle arbejdsgange.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11