23948sdkhjf

Tysk entreprenørgigant etablerer sig i Danmark

Den tyske entreprenørgigant Max Bögl International etablerer dansk afdeling
Den store tyske entreprenørvirksomhed Max Bögl International SE vil satse stærkere på det danske marked. Koncernen etablerer derfor nu en dansk afdeling.

- Vi ser store muligheder på det danske marked, siger Mathias Büttner, der er direktør for den danske afdeling.

Max Bögl vandt i december med få dages mellemrum i joint venture med Herning-entreprenøren JFP råhusentrepriser på både sygehusbyggerierne DNU i Aarhus og DNV Gødstrup - kontrakter til samlet knap en halv mia. kroner.

I forvejen har Max Bögl udført betonarbejde på netop DNU i underentreprise for JFP.

- Beslutningen om at lave en dansk afdeling blev dog truffet inden, fordi vi ser muligheder inden for både offentligt og privat byggeri af en vis størrelse. Vores udgangspunkt er byggerier i størrelsesordenen plus 100 mio. kroner, hvor vi kan udnytte vores ekspertise. Det kan være både som totalentrepriser og hovedentrepriser eller rene råhusentrepriser. I første omgang vil man i Danmark alene satse på byggeri og ikke byde ind på anlægsprojekter. Der er ikke sat mål på de økonomiske størrelser, vi vil nå, men derimod ønsker vi at vokse med fornuft, siger Mathias Büttner.

Har lært af fejl

Max Bögl er som nævnt allerede i gang med en af de store råhusentrepriser på DNU. Her har to af virksomhedens underentreprenører været genstand for såvel faglige sager som arbejdsnedlæggelse på grund af overenskomstbrud.

- Det danske arbejdsmarked er indrettet meget anderledes end det tyske og de fleste andre landes, og vi må erkende, at vores underentreprenører har begået fejl. Vi har lært af fejlene og er i god dialog med fagforeningen - og vi vil naturligvis overholde den danske overenskomst og de sociale forpligtelser, der følger med kontrakterne, siger Mathias Büttner.

Max Bögl er en familieejet virksomhed med knap 85 år på bagen. Den er i sin tid skabt som et murerfirma, men virkefeltet ligger nu primært inden for betonbyggeri. Virksomheden har seks betonelementfabrikker, egen stålproduktion og egen forsknings- og udviklingsafdeling.

Max Bögl International SE har afdelinger i 15 europæiske lande og ifølge koncernens hjemmeside en omsætning på cirka 13 mia. kroner.

Den danske afdeling er etableret i kontorlokaler i Fredericia og består indtil videre af fem funktionærer, der den kommende tid vil vokse til omkring 20 personer med kompetencer inden for indkøb, kalkulationsarbejde og projektledelse. Der bliver alene tale om dansk arbejdskraft, oplyser Mathias Büttner.

Max Bögl er medlem af Dansk Byggeri.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126