23948sdkhjf

Messecenter søsætter millionprojekt

Messecenter Herning skal opdateres og fremtidssikres med et projekt til samlet 600 mio. kroner
Messecenter Herning og det omkringliggende område er, siden de første bygninger stod færdige i 1963, vokset frem ved knopskydning af nyt byggeri, senest med den store multiarena Jyske Bank Boxen.

Samtidig tiltrækker stedet i dag et nyt og anderledes publikum til kultur- og sportsbegivenheder, og mange ankommer til byen med busser og i tog. Men den samlede udvikling har skabt et behov for større sammenhæng og en helhedsplan for området.

Nu skal messecentret opdateres, og infrastrukturen i og omkring Messecenter Herning skal fremtidssikres gennem projektet Fremtidens Messecenter Herning (MCH) – TimeWorld.

Projektet har en samlet værdi på 600 mio. kroner og både Herning Kommune og Realdania har hver skudt 150 mio. kroner i projektet.

En forundersøgelse, støttet af Region Midtjylland og Realdania i samarbejde med Herning Kommune og MCH, konkluderer, at MCH skal bringes ind i fremtiden gennem en nytænkning af centrets fysiske organisering og en helhedstænkning i forhold til omgivelserne og Herning by.

Ny attraktion

Tanken er at skabe en helhedsplan for messehallerne, Jyske Bank Boxen og de øvrige bygninger i området. I planen indgår også en helt ny oplevelsesattraktion på internationalt niveau kaldet TimeWorld.

- Herning Kommunes byråd har lige bevilget 150 mio. kr. til projektet, og så er det jo skønt, at Realdania så hurtigt følger trop med lige så mange penge. At Realdania kommer med viden og med penge, primært rettet mod den samlede plan og for at styrke helheden og sammenhængen, ser jeg som en stor gevinst. Det er løftestangen for et højt ambitionsniveau, siger Hernings borgmester Lars Krarup (V).

Overdækket strøg

Der skal etableres et centralt velkomstpunkt, som møder gæsterne, når de ankommer. Dernæst vil de finde rundt i området via en overdækket fysisk forbindelse kaldet "River of Time".

De vil kunne bevæge sig rundt i læ for vind og vejr via en slags overdækket indendørsstrøg, som samtidig skal være en oplevelse i sig selv og bringe liv og energi til området. Det skal være et inspirerende sted, hvor gæster til de mange arrangementer i området har lyst til at opholde sig.

- I Realdania arbejder vi blandt andet med udvikling af byer og byområder, så de får en større sammenhæng og får udnyttet alle deres potentialer. Opgaven er den samme i messeområdet i Herning, som er vokset op og har bredt sig over en længere årrække. Infrastrukturen i og omkring messeområdet skal opdateres og fremtidssikres, så det understøtter et moderne, dynamisk oplevelsessted med både de nuværende og kommende aktiviteter, siger adm. direktør Jesper Nygård fra Realdania

I øjeblikket arbejdes der på at finde yderligere projektpartnere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11