23948sdkhjf

Aalborg omdanner friluftsbad

Lokale og Anlægsfonden har bevilget 9,5 mio. kroner til moderniseringen og udbygningen af Aalborgs gamle friluftsbad. Et projekt til 65 mio. kroner
Inden længe vil det gamle indhegnede friluftsbad i Aalborg være erstattet af et stort vandaktivitetsområde på i alt 165.000 kvm.

Området ligger i Vestre Fjordpark, og det nye friluftsbad placeres i det område af Vestre Fjordpark, der kaldes "Stranden". Friluftsbadet får en badelagune på 12.250 kvm, der inddeles i en større åben aktivitets- og badezone med varierende dybder og to mindre bassiner.

Den store åbne aktivitets- og badezone udstyres med forskellige flydeøer og opholdspontoner, elementer til vandlege, vandparkour, kajakpolobane og kajakslalom.

Det ene af de mindre bassiner bliver en klassisk 50 meter svømmebane og det andet et dybt bassin til udspring og dykning.

- Vestre Fjordpark vil sætte en helt ny dagsorden for, hvordan kommunale fritidsanlæg i den bynære natur kan udvikles på en måde, så det er naturen, der på flot vis sætter rammerne om aktiviteterne. Det er også et projekt med et imponerende bredt felt af brugergrupper både i foreninger og som selvorganiserede aktive, siger Jakob Færch, der er udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden, som har bevilget 9,5 mio. kroner til projektet.

Dykkere og vinterbadere

Området "Tangen", der ligger nærmest Limfjorden, bliver udgangspunktet for mange af de vandaktiviteter, der bevæger sig ud på "frit farvand" i fjorden. Området vil bestå af adgangselementer til Limfjordens vand og fem bygninger, der bindes sammen af en stor tagflade.

Vinterbaderne får et klubhus lidt forskudt fra de andre bygninger. Her etableres også en lukket solgård, for dem, der gerne vil sole sig i mere afklædt tilstand. Til sidst kommer der en naturvejlederbygning med bådhal og værksted. Omkring bygningerne etableres udendørs bruseanlæg, tørreplads til våddragter, lockers til overtøj og forskellige opholdssteder med læ mod vinden.

- Vestre Fjordpark er jo et vigtigt område for Aalborg, men i særdeleshed for Vestbyen, hvor Friluftsbadet i flere generationer har været en vigtig del af bydelens identitet og ånd. Projektet har jo som mål netop at bevare denne identitet i fornyelsen. Og Lokale og Anlægsfonden støtter ikke bare projektet med midler, men har været en vigtig del af hele arbejdet med at udvikle det fantastiske projekt, som det her har udviklet sig til, siger Mads Duedahl (V), der er rådmand for Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

I området "Skoven" inde mod land kommer der flere aktivitetsområder blandt andet med beachvolleybaner, sandlegeområde samt asfaltområde til de hurtigste skatere på longboards, og naturlegeplads.

Bag projektet står landskabsarkitektfirmaet LIW Planning i samarbejde med Force4 Architects, der vandt arkitektkonkurrencen om udviklingen af Vestre Fjordpark. Vinderforslaget er derefter blevet viderebearbejdet af Adept og GHB Landskabsarkitekter samt Orbicon.

Første projekt

Projektet er det første, som tildeles støtte fra Lokale og Anlægsfonden i forbindelse med Fondens nye indsatsområde kaldet "Rammer for aktivt udeliv i bearbejdede landskaber".

Projektet skal udvikle projekter, hvor aktiviteter og naturområder supplerer hinanden, så danskernes store trang til at være aktive i naturlige omgivelser understøttes optimalt.

I alt koster moderniseringen af Vestre Fjordpark 65 mio. kroner at realisere.

Aalborg Kommune støtter med 28, 577 mio. kroner, mens Lokale og Anlægsfonden har bevilget 9,5 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156