23948sdkhjf

Stort flertal stemmer for højbro over Roskilde Fjord

Kun Enhedslisten stemte imod anlægsloven for ny bro over Roskilde Fjord
Enhedslisten var alene om at stemme imod, da Folketinget torsdag vedtog anlægsloven for en højbro over Roskilde Fjord syd for Frederikssund mellem Marbæk og Tørslev Hage.

Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, gjorde opmærksom på, at man ødelægger en naturperle, og at broprojektet ikke opfylder EU’s såkaldte habitatsdirektivs undtagelsesbestemmelser. Han gjorde samtidig opmærksom på, at de foranstaltninger, der skal kompensere for den natur, der går tabt, ifølge en dom fra EU-domstolen skal gennemføres, inden der gives tilladelse til projektet.

- Det sker ikke. Man har end ikke beskrevet de kompenserende foranstaltninger, som man efterfølgende, efter anlægsloven er vedtaget, vil drøfte med Frederikssund Kommune. Jeg forudser derfor, ja jeg håber, at der er lokale kræfter i området, der vil anlægge en sag ved EU-domstolen, sagde Henning Hyllested.

Han fik ingen kommentarer til sine påstande.

Dansk Folkepartis Pia Adelsteen, der tidligere har været kommunalbestyrelsesmedlem i Frederikssund, glædede sig imidlertid over beslutningen om broen.

- Det bliver godt og smukt. Det hjælper erhvervslivet og borgerne og bliver godt for udviklingen i Frederikssund og Hornsherred, sagde hun.

Pia Adelsteen mente i øvrigt, at broen vil give endnu flere mulighed for at nyde områdets smukke natur.

Anlægsloven blev vedtaget med 100 stemmer for og ni imod.

Der bliver tale om en højbro på knap to km med yderligere tilsammen knap syv km motortrafikvej på hver side af Roskilde Fjord og med forbindelse til den kommende Frederikssundsmotorvej.

Anlægsomkostningerne bliver godt to mia. kroner, hvoraf staten betaler 600 mio. kroner. Resten finansieres ved brugerbetaling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109