23948sdkhjf

OPP redder udbygning af Slagelse Sygehus

Udvidelse og modernisering af Slagelse Sygehus, som netop er sendt i begrænset udbud, er afhængig af Offentligt-Privat Partnerskab
Region Sjælland udbyder i begrænset udbud og som Offentligt-Privat Partnerskab (OPP) en udvidelse og modernisering af Slagelse Sygehus.

Udvidelsen er afgørende for, at Slagelse Sygehus kan udfylde sin rolle som et af Region Sjællands fire akutsygehuse, og OPP-modellen er ifølge regionrådsformand Jens Stenbæk (V) afgørende af to årsager.

- Først og fremmest er vi nødt til det. I den anlægsramme, der er aftalt med regeringen, er der ellers ikke plads til, at vi kan gennemføre projektet. Ved OPP kan vi gøre det uden for anlægsrammen, siger han og fremhæver, at der fra 1. januar desuden er kommet et flertal i regionsrådet, som er mere positive over for modellen med de Offentligt-Private Partnerskaber.

Som Licitationen - Byggeriets Dagblad beskrev i går, er udbygningen fritaget for deponeringsreglerne, som betyder, at regionen ikke skal deponere et beløb svarende til anlægssummen, og det har også stor betydning for projektet, påpeger Jens Stenbæk.

- Vi kunne godt have gennemført projektet uden fritagelsen, men det ville have bundet regionens muligheder for at gennemføre andre nødvendige bygningsinvesteringer. Det ville have låst os. Der ville ikke være flere midler i kassen, så vi er selvfølgelig rigtig glade for fritagelsen, siger han.

Stor millionkontrakt

OPP-kontrakten indebærer, at den valgte leverandør overtager det totaløkonomiske ansvar for ejendommen.

Det betyder, at han både skal stå for opførelsen af den 16.000 kvm store bygning, finansieringen af projektet, den udvendige drift og vedligeholdelsen.

Leverandøren har desuden mulighed for at afgive tilbud på den indvendige bygningsvedligeholdelse.

Selve bygningen skal som udgangspunkt opføres i fire etager med mulighed for en yderligere etage.

I stueetagen skal der opføres fødestuer og sengeafsnit, og også på første- og andensalen vil sengeafsnit blive placeret.

Byggeriet har en anslået værdi på op mod 800 mio. kroner eksklusiv moms, og fem aktører vil blive prækvalificeret til at afgive tilbud. For at komme i betragtning skal man blandt andet være villig til at skrive under på en social klausul, en arbejdsklausul og kunne fremvise relevante referencer.

Kontrakten vil blive indgået for en periode på 20 år, hvor Region Sjælland vil leje sig ind i bygningen.

Efter de 20 år har regionen en ret til at tilbagekøbe ejendommen.

Projektet sættes i gang i løbet af tredje kvartal 2015, og bygningen skal stå færdigt med udgangen af 2017.

Deadline for anmodning om deltagelse er onsdag den 28. januar 2015 kl. 12.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109