23948sdkhjf

En konservativ drømmeverden

De Konservative har fremlagt deres egen 2020-plan, og det ser, fra erhvervslivets synspunkt, jo ganske fornuftigt ud.

Og selvom det givetvis er et forhandlingsoplæg til et valg, som gerne skulle modtages godt hos de øvrige borgerlige partier, så er det nok også en bevidst stramning af partiets linje med henblik på at kapre stemmer i erhvervslivet.

Partiet er faretruende tæt på spærregrænsen, så den nye formand, Søren Pape, får nok at gøre med at sælge budskabet.

Det er nok heller ikke helt realistisk at få alle punkterne igennem, men der er faktisk fornuftige tiltag. Det gælder blandt andet topskatten, der rammer alt for mange danskere hårdt.

Man straffes hårdt for at arbejde hårdt, og i dagens Danmark, hvor man gerne vil se så mange som muligt gå forrest og tage en tørn for at skabe noget, så er det ikke rimeligt, at man brandbeskattes, som det er tilfældet med den danske topskat. Vi ligger i forvejen som et af de højst beskattede lande i verden.

De Konservative vil desuden sænke selskabsskatten, fjerne arveafgiften og hæve beskæftigelsesfradraget. Sådan set alle gode initiativer, men måske ikke helt realistiske i den praktiske politik.

Et punkt er dog essentielt for dansk erhvervsliv; Der er et større generationsskifte i gang i landets virksomheder, og opsparet kapital, som skulle komme virksomheden til gode, skal i stedet for at komme virksomheden til gode betales i arveafgift. Det er en fuldstændig tåbelig stopklods for en virksomhed, som står med en ny genration, der gerne vil til roret, men som måske ikke kan komme det, fordi det er for dyrt for virksomheden.

Selskabsskatten er en skrue, man kan benytte for måske at tiltrække nye virksomheder og dermed arbejdspladser, men en differentiering, således at nye unge virksomheder slipper for selskabsskatten vil nok være et mere realistisk bud.

Det bliver spændende at høre, hvordan partiet vil finansiere de mange tiltag. For pengene skal jo ind i kassen på anden vis - selvom initiativerne givetvis vil skabe væsentligt mere aktivitet - i erhvervslivet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112