23948sdkhjf

Regioner får hjælp til OPP-projekter

Økonomi- og Indenrigsministeriet har givet regionerne dispensation fra deponeringsreglerne til en række OPP-projekter
Regionerne planlægger at gennemføre flere nye byggerier som offentlige-private partnerskaber (OPP) i de kommende år. Det gælder blandt andet udvidelser på Slagelse Sygehus, som er et led i Region Sjællands samlede sygehusplan og en ny psykiatrisk afdeling i Vejle, som Region Syddanmark har planlagt at bygge.

De planlagte byggerier i Slagelse og Vejle er to af de regionale projekter, der får hjælp fra OPP-puljen til at blive realiseret.

Når regioner hyrer en privat leverandør til for eksempel at bygge en ny afdeling til et sygehus, så siger deponeringsreglerne, at regionen skal deponere, hvad der svarer til anlægsudgiften.

Det sker for at sikre, at en region behandles på samme måde, uanset om regionen lejer sig ind i en bygning, eller om regionen selv opfører eller køber bygningen.

Økonomi- og Indenrigsministeriet har derfor givet fire regioner dispensation for samlet 400 mio. kroner fra OPP-puljen for 2015.

Deler viden

De i alt fem projekter har med videreførsel af tidligere års dispensationer dermed samlet fået dispensationer for i alt 841,3 mio. kroner. Det betyder, at disse regioner kan gå i gang med deres OPP-projekter uden at skulle deponere hele anlægsudgiften, sådan som reglerne ellers indebærer.

- Regionerne står lige nu overfor nogle vigtige byggeprojekter, som skal give borgerne bedre sundhedstilbud fremover. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi med OPP-puljen kan bakke op om de partnerskaber regionerne har indgået med private virksomheder for at løfte de store opgaver med at udvide og modernisere sygehusene, siger økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) og fortsætter:

- Det er vigtigt, at vi sørger for gode rammer for samarbejdet mellem det offentlige og det private, for partnerskaberne har mange gevinster. Det er en måde at dele viden og få nye idéer på, og det kan være en af flere veje til at skabe nye, effektive løsninger og give bedre velfærd til borgerne – også på vores sygehuse.

Opfølgning på aftale

Økonomi- og Indenrigsministeriet kan inden for den afsatte pulje på 400 mio. kroner yde dispensation fra reglerne om deponering i forbindelse med offentlige-private partnerskabsprojekter i regionerne.

Puljen er etableret som opfølgning på økonomiaftalen for 2015 mellem regeringen og Danske Regioner.

De meddelte dispensationer for 2015 supplerer allerede tildelte dispensationer fra tidligere års puljer til det nye psykiatriske center i Aarhus, det nye specialiserede neurorehabiliteringscenter i Region Nordjylland samt den nye psykiatriske afdeling i Vejle.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171