23948sdkhjf

Rådgivere fortsætter store opkøb i udlandet

Med Rambølls overtagelse af stor amerikansk miljørådgiver har 2014 været konsolideringens år for de danske rådgivervirksomheder
Med under to uger tilbage af 2014 kan den danske rådgiverbranche se tilbage på et år, der har været præget af store udenlandske opkøb.

Senest i tirsdags hvor Danmarks største rådgivervirksomhed, Rambøll, offentliggjorde købet af den amerikanske miljørådgivningsvirksomhed Environ, der har 1.500 ansatte i 21 lande.

Det er Rambølls fjerde udenlandske opkøb i år efter overtagelserne af byggedivisionen hos den finske rådgiver Pöyry og den tyske rådgivende ingeniørvirksomhed Putz & Partner i april samt den engelske rådgiver inden for olie og gas Apply Altro i juni.

Rambøll-opkøbene føjer sig til Cowis opkøb af engelske Donaldson Associates, og Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) mener at opkøbene understreger, at den rådgivende ingeniørbranche er præget af opkøb og fusioner i disse år.

Og det er en helt nødvendig udvikling, hvis de danske rådgivere skal klare sig i den udenlandske konkurrence.

- De mange opkøb, som vi har set blandt førende danske rådgivende ingeniørvirksomheder i 2014, er nødvendige for at være med i konkurrencen om de større opgaver. Virksomhederne bliver mere attraktive over for både kunder og ansatte, når de vokser og kan trække på internationale kompetencer i forhold til kundernes projekter, samtidig med at medarbejderne får mulighed for at bruge deres spidskompetencer på at løse opgaver i udlandet, siger direktør i FRI, Henrik Garver.

Strategisk ambition

Med Rambølls overtagelse af Environ øger den danske rådgiverkoncern sin tilstedeværelse i 21 lande. Nordamerika er verdens største marked inden for ingeniørrådgivning, og alene USA bliver Rambølls fjerdestørste geografiske marked efter Danmark, Norge og Sverige.

- Siden 2012 har det været en strategisk ambition at styrke vores portefølje inden for miljø og ekspandere til nye, attraktive geografier, særligt Nordamerika. Opkøbet af Environ er en vigtig milepæl i at indfri denne ambition. Vi skaber med opkøbet en fantastisk platform for fremtidig vækst og tager et stort skridt mod at blive en egentlig global virksomhed, siger koncernchef i Rambøll Jens-Peter Saul.

Environ er en af verdens største rådgivervirksomheder inden for miljørådgivning med multinationale selskaber, advokatvirksomheder og finansielle virksomheder i kundeporteføljen.

- Vi får nu en både stærkere og bredere kompetenceprofil. Sammen får vi adgang til nogle af de største byer og multinationale kunder, som gør, at vi kan konkurrere om endnu større og mere udfordrende multidisciplinære projekter. Dette vil være med til at accelerere vores fremtidige vækst og skabe interessante muligheder, som ellers havde været uden for rækkevidde, siger Jens-Peter Saul.

Den samlede omsætning i Rambøll og Environ er på mere end 10 mia. kroner, hvoraf 34 procent hentes uden for det nordiske marked.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109