23948sdkhjf

OPP kan blive godt

Der er god grund til, at man nu med puljemidler hjælper flere af regionernes byggerier, herunder sygehusbyggerier i gang. OPP – offentligt-privat partnerskab – er en ganske fornuftig måde at løse en lang række projekter på.

Især de lidt større byggerier, der er svært overskuelige, og hvor mange forskellige parter har indflydelse på det endelige resultat.

OPP-samarbejdet medfører et bedre overblik, og alle parter fra arkitekt til entreprenører, rådgivere og brugere med videre er involveret fra starten af projekteringen, og det er i sidste ende en kæmpefordel, fordi det giver et mere "rigtigt" resultat i forhold til det, man startede med, og der er tillige mulighed for at fange en lang række ting, der hvis de ikke var blevet fanget, kunne udvikle sig til endog meget dyre fejl.

Og fejl er ikke kun dyre, fordi de skal laves om, men sådanne fejl har det også med at finde vej til advokaternes bord, hvor de kan ligge længe og koste mange penge.

Når man vælger at dispensere regionerne fra reglerne om deponering, som bygherren jo normalt skal følge med OPP-projekter, så de sidestilles med private aktører, så er det, fordi det er nødvendigt for at få projekterne i gang. Og set i den store sammenhæng med sygehusbyggerier for omkring 50 mia. kroner, så er beløbet på de samlet set cirka 840 mio. kroner, der er dispenseret for til renoveringer, udvidelser og ombygninger, stærkt medvirkende til, at regionerne nu faktisk har pengene til at bygge for.

Der er brug for moderne og tidssvarende sundhedsbyggerier i Danmark, og det er et rigtigt godt tidspunkt at få arbejdet sat i gang på, forudsat at det ikke kun er store aktører, men også meget gerne mindre, der kommer med i puljen, når der skal vælges entreprenørfirmaer. Der er stadig en række virksomheder, der har for lidt at lave, og netop spredningen ud i regionerne gør det attraktivt for mellemstore og mindre virksomheder at deltage – også i OPP-projekter, hvor man indgår i større sammenhænge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111