23948sdkhjf

Murerfirma accepterer stor bøde

Øens Murerfirma erkender at have brudt konkurrencereglerne ved tilbudsgivning
En af Københavns store murer- og entreprenørvirksomheder, Øens Murerfirma A/S, har som den syvende virksomhed accepteret en bøde for overtrædelse af konkurrencelovgivningen i en sag i forbindelse med det såkaldte byggekartel.

Øens Murerfirma har netop vedtaget en bøde på 900.000 kroner for i to tilfælde ved tilbudsgivning i 2007 og 2009 at have udvekslet oplysninger om tilbudspriser med en konkurrent.

- Vi ser ikke os selv som en del af kartelsagen. Vi har ikke tjent en krone, og det er ikke gjort for egen vindings skyld, men vi er blevet klar over, at det er ulovligt, det vi har gjort. Det er vi enormt kede af. Vi har betragtet os som en pæn, ordentlig og socialt ansvarlig virksomhed, og det gør vi stadig, siger indehaver Jan Elving.

I to tilfælde har Øens Murerfirma pr. mail modtaget en pris fra en konkurrent, som man har benyttet som sin egen pris i forbindelse med tilbud på renoveringsopgaver i beboelsesejendomme.

- Det skete i en periode, hvor vi havde utrolig travlt. I perioden 2006-2009 afgav vi 7.000 tilbud og deltog i 1.100 licitationer, fordi vi ville behandle alle kunder pænt, men vi må erkende, at det er gået for stærkt. Det kan vi jo se nu, og det må vi betale nogle meget dyre lærepenge for. Vi har begået to fejl, og det får vi vores straf for, siger Jan Elving.

Procedurer ændret

Han oplyser, at virksomheden har ændret procedurer i forbindelse med tilbudsgivning, og at det skete allerede i 2011, da virksomheden fik kontrolbesøg, og man for første gang blev opmærksom på, at der måske var sket noget, der ikke var i overensstemmelse med konkurrencereglerne.

- Jeg føler mig derfor overbevist om, at vi ikke kan begå tilsvarende fejl igen, siger han.

Jan Elving håber ikke, at de to overtrædelser af konkurrencelovgivningen vil påvirke kundernes opfattelse af Øens Murerfirma.

Han håber således også, at virksomheden fortsat får mulighed for at arbejde for Københavns Kommune, der ellers har besluttet i en periode på tre år at sortliste alle virksomheder, der vedtager bøder eller bliver dømt i forbindelse med kartelsagen.

- Jeg kan godt forstå kommunens bekymringer, men jeg har også bemærket, at kommunen giver mulighed for, at virksomheder kan lave self-cleaning, og en sådan proces satte vi som sagt i gang allerede i 2011, da vi blev opmærksomme på, at vi havde gjort noget ulovligt. Vi vælger at tro, at de værdier, som vi har opbygget i virksomheder over mange år, er stærke nok til at føre os videre, siger Jan Elving.

Største sag: 10 mio. kroner

Øens Murerfirma er som nævnt den syvende virksomhed, der vedtager en bøde i forbindelse med kartelsagen.

N. H. Hansen & Søn A/S accepterede som det første firma i sommer en bøde på 2,2 mio. kroner. Siden har Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, også kaldet Bagmandspolitiet, udstedt bødeforelæg til yderligere 24 virksomheder.

Af disse har seks accepteret bøden. Det drejer sig om Elindco Byggefirma, der har fået sagens hidtil største bøde på 10 mio. kroner, Enemærke & Petersen, BGB A/S, Ason A/S, Knud Toft Jensen Aps samt altså Øens Murerfirma.

Desuden har en række ledende medarbejdere accepteret bøder.

Samlet er der accepteret bøder for 15,8 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111