23948sdkhjf

Parcelhusejere: Ny minister på utaknemmelig lappeopgave

En af de første opgaver for Benny Engelbrecht bliver at forholde sig til udregningen af fremtidens boligskat.
Når Benny Engelbrecht (S) tirsdag overtager nøglerne til Skatteministeriet, får han samtidig travlt med at sætte sig ind i ministeriets opgaver.

En af dem bliver at forholde sig til de anbefalinger, som regeringens ekspertudvalg vil komme med torsdag i næste uge, hvor danske boligejere får et afgørende fingerpeg om, hvordan Skat fremover vil vurdere værdien af deres bolig.

Den nye minister skal dog ikke forvente at få kritik fra boligejerne, idet han træder ind til en utaknemmelig opgave. Det siger landsformanden for Parcelhusejernes Landsforening, Allan Malskær, til Ritzau.

- Han kan ikke sætte sig ind i det på en uge, og derfor er det heller ikke ham, vi så vil kritisere, når man kommer frem til noget.

- Der er nogle, der er blevet bedt om at lave noget, som, mener jeg, er meget, meget svært at gøre. Hvis de kommer med noget, så vil det også betyde, at noget skal laves om.

- Så vil man ramme nogle med en højere skat, og man vil reparere nogle småfejl, men så laver man nogle nye fejl. Den her ordning er lap på lap. Det er et spørgsmål om, at det her skal fungere. Systemet er sygt, og derfor skal det fjernes, siger Allan Malskær.

Spørgsmålet om beskatning af ejendomsværdien og grundskylden har bragt sindene i kog, siden Rigsrevisionen i august 2013 udsendte en beretning, der afdækker omfattende fejl i Skats offentlige ejendomsvurderinger.

41 procent af de huse, som blev solgt i andet halvår af 2011, havde en for høj ejendomsvurdering.

Allan Malskær har dog et råd til Benny Engelbrecht.

- Det er min anbefaling til ministeren, at han siger til sine embedsmænd, at det her går ikke. Han vil lige som andre skatteministre få kritik for det her system, og det er egentlig synd for ham, for det er ikke hans skyld, siger Allan Malskær.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094