23948sdkhjf

Tiltalt for grov afpresning mod familie: Ikke mine ord

En 39-årig polsk håndværker erkender, at trusler mod familie kom fra hans telefon, men det var ikke hans ord.
Trusler mod en familie i Solrød kom fra en 39-årig polsk håndværkers telefon. Men ordene i flere sms'er var angiveligt ikke polakkens.

Den 39-årig mand sidder på anklagebænken ved Retten i Roskilde fredag, hvor han er tiltalt for grov afpresning af familien og en entreprenør.

- Ordene kom fra min telefon, men det er ikke mine ord. Jeg blev presset til det af de arbejdere, som jeg havde lovet betaling for jobbet, sagde den 39-årige via sin polske tolk.

Håndværkeren nægter sig skyldig i afpresning, men han erkender at have haft en stor køkkenkniv med til et møde med familiefaren og at have været i besiddelse af et falsk pas.

Omkring nytår sidste år skrev den 39-årige ifølge anklageskriftet i breve og sms'er en række trusler til familien i Solrød. På ubehjælpeligt engelsk blev familie truet med ordene: "Hard core criminal. Don't try fuck!" og "Tink ebaut familie peace".

Familien skulle først betale 500.000 kroner, og senere steg prisen til en million kroner. Pengekravet blev fulgt op i en sms med, at familien skulle være klar til "Fuckin hard core stress".

Den 39-årige skulle ifølge sin egen forklaring have betalt organiserede kriminelle 300.000 kroner for deres hjælp til at inddrive gæld i Danmark.

Sagen startede, da renoveringsarbejde på familiens hus gik i stå på grund af "fejl og mangler" ifølge familiefaren.

Den 39-årige mand gik i gang med at fikse uenigheden mellem familien og entreprenøren, men han brugte ifølge anklagen lidt for grove metoder i sit arbejde.

I en uge i sommeren 2013 afpressede den 39-årige mand ifølge anklageskriftet entreprenøren i telefonen eller over mail med trusler om vold, hærværk og frihedsberøvelse for at få udbetalt 100.000 kroner.

Den 39-årige rettede derfor ifølge anklager Thomas Brædder sin opmærksomhed mod den familie, som han ville hjælpe til at begynde med.

Anklagemyndigheden kræver den 39-årige mand udvist fra landet. Der forventes dom i sagen senere fredag.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172