23948sdkhjf

Danskerne har større tillid til økonomien

Tilliden til den økonomiske situation herhjemme smitter dog ikke af på bygge- og anlægsbranchen endnu
Danskerne tror mere og mere på økonomisk fremgang herhjemme. Den særlige forbrugertillidsindikator er nemlig steget markant gennem det seneste år, og den er nu oppe på 10,6 mod 9,3 i juni, viser de nye tal fra Danmarks Statistik.

Indikatoren viser befolkningens syn på den nuværende og den fremtidige økonomiske situation, og danskerne føler, at økonomien både er bedre end for et år siden og tror også, at Danmark om et år vil have en bedre økonomisk situation.

Men den forbedrede tro på økonomien smitter dog ikke umiddelbart af på bygge- og anlægsbranchen. Der er således ikke udsigt til, at danskerne sætter gang i for eksempel flere renoveringsprojekter, spår Dansk Byggeri.

- Den fremgang, vi ser i øjeblikket, er primært båret af større tillid til den danske økonomi. Men der er altså et stykke fra at have tillid til den danske økonomi, og til at privatpersoner i større stil sætter gang i større renoveringsprojekter. Det kan derfor ikke afspejles direkte i bygge- og anlægsbranchens aktivitet, siger chefkonsulent Andreas Fernstrøm fra Dansk Byggeri i en kommentar til de nye tal.

Ikke flere i arbejde

Heller ikke beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen bliver hjulpet af den forbedrede forbrugertillid.

I andet kvartal af 2014 var 148.500 beskæftiget i bygge- og anlægsbranchen, hvor der gennemsnitligt har været godt 160.000 beskæftigede gennem de seneste 15 år.

- Når man dykker ned i dagens tal, så ses det også, at familierne ikke i meget større grad end tidligere har et økonomisk overskud i hverdagen eller forventer at spare op. Det betyder, at der ikke umiddelbart kan forventes, at danskerne øger renoveringen af deres huse markant eller bygger nyt. Sammenholdes det med bortfaldet af BoligJobordningen fra næste år, så forventer Dansk Byggeri faktisk en mindre tilbagegang i byggebranchen i 2015, siger Andreas Fernstrøm.

Samlet set forventer forbrugerne i øvrigt, at ledigheden herhjemme vil være faldet om et år i forhold til i dag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11