23948sdkhjf

Færre førstegangskøbere kan bremse nybyggeriet

Frem mod 2018 vil der blive knap 28.000 færre førstegangskøbere af boliger. Og det kan presse nybyggeriet
Antallet af potentielle førstegangskøbere på boligmarkedet vil falde med godt 28.000 personer frem mod 2018. Det viser en fremskrivning. som Dansk Byggeri har lavet.

Førstegangskøberne er typisk mellem 30 og 39 år, og det er særligt denne gruppe, som falder drastisk i de kommende år, og det kan få store konsekvenser for nybyggeriet i fremtiden, skønner chefanalytiker Finn Bo Frandsen fra Dansk Byggeri.

- Misforholdet mellem antallet af udbudte boliger og interesserede købere vil påvirke nybyggeriet, for når priserne falder på de eksisterende boliger, så falder incitamentet til at bygge nyt, og det påvirker i stor stil bygge- og anlægsbranchen, som både går glip af nybyggeri og renoveringsopgaver, når færre vil bygge eller købe ny bolig, siger Finn Bo Frandsen.

Slå til nu

Alt andet lige vil færre førstegangskøbere også betyde, at efterspørgslen på boliger vil falde, og det fører til længere liggetider, som så også fører til prisfald på boliger.

Det er derfor også tidspunktet nu for de unge førstegangskøbere, hvis de vil ind på boligmarkedet, pointerer Finn Bo Frandsen.

- Det er nu, at man kan gøre sig en attraktiv investering, hvis man husker at kigge på kvaliteten og omgivelserne. Ud over grøn omstilling skal man være opmærksom på, at man bosætter sig i et område, hvor flere gerne vil flytte til, og hvor oversvømmelser eller andet ikke kan komme på tale ved for eksempel skybrud, siger Finn Bo Frandsen

Dansk Byggeri skønner i sin seneste konjunkturundersøgelse fra februar i år, at antallet af påbegyndte boliger vil stige med 1.500 i år og 2.000 i 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125