23948sdkhjf

Infrastruktur mangler politisk fokus

Kun få af landets politiske partier har beskrevet, hvordan man som samfund bedst bevarer værdien af infrastruktur, viser kortlægning
Få af landets politiske partier har klare mål for, hvordan man som samfund bedst bevarer værdien af landets infrastruktur. Og ingen har sat konkrete beløb af til vedligehold.

Det viser en kortlægning af partiernes parti- og principprogrammer, som Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) har foretaget.

- Det er bekymrende, når eksempelvis kloakkerne, der repræsenterer en investering af op mod 500 mia. kroner og vurderes til at have et vedligeholdelsesefterslæb og investeringsbehov på 20-55 mia. kr., knap nok nævnes. Ude af øje, ude af sind lader til at være kutymen, men de seneste års skybrud har vist konsekvensen af den holdning, siger FRI's adm. direktør, Henrik Garver i en pressemeddelelse.

Infrastruktur er kernen

Han mener det er dybt problematisk, at ingen af de politiske partier tør sætte økonomi på de helt nødvendige investeringer i vedligehold af den centrale offentlige infrastruktur.

- Infrastrukturen er selve kernen i den danske velfærdsstat. Manglende vedligehold vil betyde, at vi sender en markant regning videre. Og vedligehold kræver, at investeringer faktisk prioriteres, og ikke blot er tomme ord. Jeg savner den aktive politiske prioritering, siger Henrik Garver.

Lavere anlægsloft

Ved årets økonomiforhandlinger mellem regeringen og kommunerne blev anlægsloftet nedsat med 600 mio. kroner.

- Det er den forkerte vej at gå. Mange kommuner har pengene til at vedligeholde og fremtidssikre så vi får en bæredygtig udvikling af hele den danske infrastruktur. Vi har behov for en overordnet plan så vi stopper den lemfældige og uhensigtsmæssige måde vi bruger vores resurser på i dag, slutter Henrik Garver.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109