23948sdkhjf

Belgisk råstofkæmpe vil have danske markedsandele

En ejerandel i Sten & Grus Prøvestenen bliver springbræt for belgiske Group De Cloedt til hurtigt at få fodfæste i København, og bliver samtidig et påbegyndt generationsskifte for den hidtidige ejer, Jette Rohde
Det er en efterhånden velkendt spiller der den 30. juni i år overtog en del af Jette Rohdes aktier i den snart 31 år gamle virksomhed Sten & Grus Prøvestenen A/S på Amager. Group De Cloedt, eller i daglig tale “DC", hedder virksomheden, som nu også kan sætte en nål i danmarkskortet ved København.

Det er ikke uvant for Group De Cloedt at “købe ind" i Danmark. For syv år siden overtog koncernen Thyborøn Nordsø Ral, som suger råmaterialer fra Jyske Rev i Nordsøen og for et lille år siden etablerede DC sig på Lolland ved at købe grusgravsdelen med fire grusgrave, tre havnepladser (på Sjælland, Lolland og Falster, red) og ral- og sandsugerskibet Navo fra MSE i Nørre Alslev. I dag hedder grusgravene på Lolland DC Råstoffer A/S, men der bliver ingen navneændringer i København. Sten & Grus Prøvestenen beholder det navn virksomheden har været kendt under siden midten af 80’erne.

Stor offshore-erfaring

Den belgiske Group De Cloedt-koncern, med 16 skibe og mere end 300 medarbejdere,

har 100 års erfaring som operatør indenfor offshoreudvinding af råstoffer i hele Europa. Ud over i Belgien findes virksomheden i dag i Holland, Frankrig, England, Norge og Danmark. De seneste 10 år har DC-koncernen med koncernchef Gery De Cloedt og CEO Emmanuel Maes i spidsen udviklet sig til at omsætte for 150.000.000 millioner EUR.

DC arbejder indenfor fire veldefinerede arbejdsområder: tilslagsmaterialer, færdigmixet beton, havneudgravninger og genanvendelse af byggeaffald/jordrensning. Og netop det sidste område har været afgørende i forbindelse med købet af en del af aktierne i Sten & Grus Prøvestenen.

- På vores jordhotel her på Prøvestenen har vi i mange år både modtaget forurenet jord, haft jord i mellemdepot og bortskaffet forurenet jord. Og med Group De Cloedt som medejer får vi mulighed for at optimere vores håndtering af den forurenede jord yderligere. Forurenet jord er blevet et meget konkurrencepræget område, hvor prisen er helt afgørende og omkostningsoptimering bydende nødvendig. Fremadrettet kan vi trække på både produktion og mangeårige kompetencer hos vores DC-partnere i Belgien og Holland. Synergierne mellem virksomhederne og mellem de fire arbejdsområder giver os mulighed for at fastholde vores meget høje kvalitet, og samtidig være knivskarpe på prisen, fortæller Jette Rohde.

Egne skibe

Men også når det handler om råstoffer, ser Jette Rohde store fordele i det nye medejerskab.

- Vi kan med egne skibe sejle nogle af de bedste råmaterialer der bliver suget på for eksempel Jyske Rev i Nordsøen, fra vores “DC-familiemedlem" Thyborøn Nordsø Ral direkte til Prøvestenen i København. Så i løbet af efteråret vil vi tilbyde vores kunder nye materialetyper og nye services, og som altid have blikket skarpt rettet mod kvalitet, leveringssikkerhed, pris og service. Og vi er gearet til højt tempo og den vækst der er i byggeriet i hovedstaden i disse år. Vores maskinpark har faktisk aldrig været nyere end den er i dag – så vi er mere end klar til at tage hul på en rigtig spændende tid, fortæller Jette Rohde.

Group de Cloedt har således store ambitioner for det danske råstofmarked, og det er noget der tiltaler Jette Rohde:

- Vi kan nu få større skibe ind med et større volumen, og det er planen. Dermed vil vi kunne sætte os på lidt mere af markedet, og udnytte de muligheder, der er , siger hun til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Samtidig er det et påbegyndt generationsskifte, hvor de Cloedt-koncernen løbende vil overtage mere af virksomheden.

- Det er en god løsning for mig, fordi jeg kan fortsætte med at arbejde med det, jeg gerne vil. Jeg er 58 år, men min søn ønsker at gå andre veje, så nu er der fundet den helt rigtige løsning for mine medarbejdere, for firmaet og for jeg selv, siger hun.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093