23948sdkhjf

Ansatte forlænger arbejdslivet

Det er ikke længere helt så attraktivt at forlade arbejdsmarkedet tidligt, viser ny analyse.
Inden for de seneste år har lønmodtagerne på LO-området udskudt deres tilbagetrækning fra arbejdslivet med i gennemsnit et halvt år. Det viser en ny analyse fra PensionDanmark.

Bygningsarbejdere, chauffører, rengøringsassistenter og andre faglærte og ufaglærte trækker sig stadig senere tilbage fra arbejdsmarkedet. Det viser en ny analyse fra PensionDanmark, der administrerer pensionsordninger for ca. 650.000 lønmodtagere på LO-området.

I 2003 var 41,8 procent af de PensionDanmark-medlemmer, der var i arbejde lige før deres 60 års fødselsdag, fortsat i arbejde, da de to år senere fyldte 62 år. Til sammenligning var den andel steget til 52,5 procent i 2013. Og i løbet af de seneste otte år er medlemmernes gennemsnitlige tilbagetrækningsalder øget med et halvt år.

Medlemmernes senere tilbagetrækning er både til gavn for samfundet og den enkelte.

- For samfundet består gevinsten ved det større arbejdsudbud i flere skatteindtægter og sparede udgifter til efterløn mv. Samtidig styrker det også medlemmernes økonomi som pensionister, når de i dag arbejder længere og venter med at gå på pension. Deres pensionsopsparing bliver større, og den skal strækkes over færre år som pensionist, så det betyder højere pensioner, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Tendensen til senere tilbagetrækning ses også for endnu ældre medlemmer. Af de PensionDanmark-medlemmer, der fyldte 65 år i 2005, var 16 procent i arbejde. Til sammenligning gjaldt det for 22 procent af de medlemmer, som fyldte 65 år i 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.104