23948sdkhjf

Stor virksomhed accepterer bod

Enemærke & Petersen erkender overtrædelse af konkurrenceloven og betaler bøde i forbindelse med den store kartelsag
Entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen (E&P)har valgt at betale en bøde på en mio. kroner for overtrædelse af konkurrenceloven. Sagen er en udløber af det storkøbenhavnske byggekartel.

E&P’s andel af den store sag er, at en af virksomhedens medarbejdere i 2009 lånte en pris hos en konkurrerende virksomhed. Medarbejderen modtog pr. e-mail en pris via en person, som arbejdede hos en konkurrent. Denne pris benyttede medarbejderen efterfølgende som tilbud til en kunde.

- Vi erkender, at der er tale om en overtrædelse af konkurrenceloven, og det ser vi på med stor alvor, fordi vi har nultolerance på dette område. Derfor blev den pågældende medarbejder bortvist med øjeblikkelig virkning, da han i 2013 forelagt dokumentationen fra Bagmandspolitiet tilstod forholdet. Ingen andre i Enemærke & Petersen kendte til sagen, før virksomheden i december 2013 blev kontaktet af Statsadvokaten, siger Svend R. Hartmann, der er adm. direktør i Enemærke & Petersen.

Han oplyser, at man i virksomheden betragter sagen som et enkeltstående tilfælde isoleret til en enkelt medarbejder, og ikke som en del af en større sag.

Der er nultolerance

Bødevedtagelsen er endnu ikke offentliggjort, og derfor vil Svend R. Hartmann ikke oplyse, hvilken kunde, der er tale om.

- Vi har talt med den pågældende kunde og er i dialog om eventuel godtgørelse, hvis vi med vores handling har været med til at påføre kunden meromkostninger, siger han.

E&P er i øvrigt i gang med såkaldt self-cleaning. Det sker blandt andet gennem intern uddannelse i konkurrencelovgivningen, så man sikrer sig, at der aldrig kommer en tilsvarende sag.

- Vi har altid haft opmærksomheden rettet mod overholdelse af konkurrenceloven, hvilket også fremgår af virksomhedens politikker, og har som nævnt en nultolerance i forhold hertil. Baseret på denne sag har Enemærke & Petersen atter indskærpet fokus på procedurerne i forbindelse med afgivelse af tilbud. Alle centrale medarbejdere er igen blevet undervist i konkurrenceloven og har underskrevet en tro- og loveerklæring på, at de kender til og vil overholde de gældende regler, siger Svendt R. Hartmann.

E&P er med en omsætning på over en mia. kroner den hidtil største byggevirksomhed, der har erklæret sig skyldig i kartelsagen.

Seks har vedtaget bøder

Med Enemærke & Petersens bødevedtagelse har indtil videre seks af de sigtede virksomheder i kartelsagerne valgt at betale den forelagte bøde og dermed afslutte sagen.

I alt har Bagmandspolitiet udstedt bødeforelæg på samlet 37 mio. kroner til 26 byggevirksomheder. Bagmandspolitiet oplyste tidligere på måneden, at der kun resterer en sag, som der forventes et bødeforelæg på inden længe. Endnu har ingen af de sigtede virksomheder valgt at få forholdet prøvet ved en domstol.

Byggekartellet blev opdaget i 2010 af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens efterforskningsenhed. Bagmandspolitiets efterfølgende efterforskning har ud over det egentlige kartelsamarbejde afsløret forhold omkring de såkaldte lånepriser, akkurat som i tilfældet med Enemærke & Petersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141