23948sdkhjf

Italiener tilter på Agromek i Herning

Eurocomach bøjer kabinen forover i respekt for servicemanden
Respekt er en god ting, som der efterhånden er alt for lidt af. En undtagelse er hos den italienske maskinproducent Eurocomach. Firmaet Ib E. Mortensen A/S i Kastbjerg nord for Randers er dansk importør af de italienske mini- og midi-gravere i samarbejde med Bejco & Kramac Maskincompagni i Sabro. Og på den fælles Agromek-stand nikkes venligt til gæsterne, mens 2,5 tons minigraveren ES 25 ZT bøjer sig forover i dyb respekt ikke mindst for servicefolk.

- Hvis andre har fundet på samme løsning, har jeg ikke kendskab til dem. Men det er godt tænkt, at man simpelthen tilter kabinen for at skabe optimal adgang til service. Samtidig har Eurocomach-konstruktørerne bygget olietanken ind som en integreret del af bagklappen. Det sparer plads i motorrummet og giver endnu bedre forhold for servicemanden, forklarer Bejco-direktør Børge Jørgensen.

ZT-betegnelsen på den nye maskine står for Zero-Tail, og bagenden holder sig da også helt inden for bælterne, når der arbejdes.

Stjerne-maskine

- Maskinen har proportionalstyrede joystick med rulleknap til betjening af ekstra hydraulikudtag. Den stikker ganske dybt med en gravedybde på 2925 mm. Og så er den med sine 2,5 tons helt perfekt til at flytte på en trailer, siger direktør Leo Thomsen fra Ib E. Mortensen A/S.

Den nye Eurocomach ES 25 ZT har scoret en enkelt Agromek-stjerne.

Totalt består Eurocomach-programmet af 15 mini- og midi-gravere, hvor hovedparten er haleløse Zero-Tail. Fra ét til seks tons byder italienerne på ikke færre end 11 modeller. Fra 8,3 til 9,9 tons er der fire midi-gravere. Samtlige modeller har dozerblad, langt gravestik, kombineret udtag til tiltskovl og hammer samt to hastigheder på undervognen. Bortset fra den mindste, ES 10 ZT, har alle modellerne også kabine med varme.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109