23948sdkhjf

Ny konsulentorganisation på vej

Danske Bygningskonsulenter er navnet på en kommende ny erhvervsorganisation, der får sekretariat hos Dansk Byggeri. Det sker ovenpå ekstraordinær generalforsamling hos BfBE, hvis store medlemsvirksomheder stemte sig over i Dansk Industri, mens de mindre ønsker at blive, hvor de er
En ny, bredere og mere åben rådgiverorganisation.

Sådan præsenterer Dansk Byggeri en ny erhvervsorganisation, der under navnet Danske Bygningskonsulenter angiveligt fortsætter med en række små og mellestore virksomheder fra Brancheforeningen for Bygingssagkyndige og Energikonsulenter (BfBE), der forleden ved en ekstraordinær generalforsamling besluttede at skifte fra sekretariatsbetjening i Dansk Byggeri til Dansk Industri (DI)

Under det nye navn har de mindre konsulent- og rådgivervirksomheder taget initiativ til at danne en forening, der skal favne de virksomheder, som har ekspertise i vurdering og udvikling af den danske bygningsmasse.

Baggrunden er, at majoriteten af de virksomheder, der i dag er knyttet til BfBE - brancheforening for bygningssagkyndige og energikonsulenter – ikke ønsker at følge med BfBE ind i Dansk Industri.

Det er især de mindre medlemsvirksomheder, som mener, at det vil medføre en fordyrelse og en forringelse af værdien af medlemskabet. siger Tommy Glindvad, tidligere formand for BfBE, der indtil videre tegner Danske Bygningskonsulenter.

Han understreger dog over for Licitationen, at der med vilje endnu ikke er fastsat en dato for stiftende generalforsamling.

- Vi stifter ikke en ny forening, før vi er sikre på, at der er stor og bred tilslutning til det, siger Tommy Glindvad.

Går en anden vej

Tommy Glindvad forlod efter ni år som formand posten og sin plads i bestyrelsen i BfBE sammen med to andre bestyrelsesmedlemmer, i forbindelse med fremsættelsen af planerne for at flytte organisationen ind i Dansk Industri.

- Hovedparten af konsulenterne er med i den nye organisation Danske Bygningskonsulenter, som er dannet som reaktion på, at et antal personer i bestyrelsen har brugt deres flertal her til at træffe beslutning om at flytte og dermed påføre medlemmer større omkostninger og ringere service, mener Tommy Glindvad.

- Den debat tog vi også i BfBE, men det vandt ikke fremme i bestyrelsen. Derfor går vi en anden vej. I Danske Bygningskonsulenter vil vi have fokus på branchens små og mellemstore virksomheder, som har brug for et godt produkt til en fornuftig pris. Vi har som mål at give medlemsvirksomhederne samme gode service og interessevaretagelse, som de har fået hidtil, siger Tommy Glindvad.

Han tilføjer:

- Rigtig mange har svært ved at se sig selv i DI, de vil hellere være uafhængige af en så stor organisation, siger Tommy Glindvad til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- Vi har oplevet en spredning af flere grupperinger, og vi har ikke brug for flere kamporganisationer. Vi skal tilbage til fokus på, hvad vi foretager os, når vi laver tilstandsrapporter og energimærkninger. Et område, der også rummer spørgsmål om nye energikrav og indeklimaspørgsmål. Med en ny start kan vi samtidig udnytte det store interessesammenfald, der er blandt mange konsulent- og rådgivergrupper i og omkring byggeriet. Det er vores ambition at invitere konsulentvirksomheder inden for skimmelundersøgelser, PCB, arkitekter, Bedre Bolig-rådgivning, tæthedsmåling af bygninger og en række beslægtede områder og arbejde for deres fælles interesser om at levere specialiserede konsulentydelser på et stort marked, siger Tommy Glindvad.

Kompetencer i huset

Direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen er glad for, at den nye gruppering ønsker at fortsætte samarbejdet.

- Det kom en smule bag på os, at BfBE ønskede at forlade os til fordel for DI, men det var tilsyneladende kun en del af virksomhederne. Og det er glædeligt, for hos os ser vi et stort behov for at få samling på grupperne af konsulentvirksomheder på bygningsområdet, siger Michael H. Nielsen til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Han tilføjer, at der er brug for at skabe en forståelse for nødvendigheden af seriøse og professionelle konsulentydelser, som går på tværs af fagene, uanset om det drejer sig om skimmel, tæthedsmåling eller energimærkning.

Michael H. Nielsen gør det klart, at Danske Bygningskonsulenter vil være meget velkomne i Dansk Byggeris hus.

- Vi har en lang tradition for at være vært for sekretariater inden for bygningsrådgivning og andre aktører i byggeriets værdikæde. Vi er tæt på energidagsordenen, de udførende og leverandører og vi oplever god lydhørhed i diverse ministerier og styrelser. Og det kan ikke undgås at give bedre forståelse for fælles interesser og udviklingsmuligheder, når man befinder sig under samme tag, siger Michael H. Nielsen.

Efter planen vil Danske Bygningskonsulenter inden jul gennemføre en stiftende generalforsamling og få valgt en bestyrelse, så man straks i det nye år er parat til at løfte de mange opgaver, som ligger lige for.

Danske Bygningskonsulenter placerer sit sekretariat hos Dansk Byggeri uden at blive en del af den større organisation.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094