23948sdkhjf

Danmark ligger i Top 10 i iværksætteri

Danmark er det sjette mest attraktive land for iværksættere, viser det årlige internationale iværksætterindeks GEDI
Det årlige internationale iværksætterindeks, har placeret Danmark som verdens sjette mest attraktive land for iværksættere.

I det internationale indeks, Global Entrepreneurship and Development Index (GEDI), er Danmark i konkurrence med 120 lande hoppet fra sidste års ottendeplads til en sjetteplads i år. Danmark bliver nu kun overgået af USA, Canada, Australien, Storbritannien og Sverige.

Med sjettepladsen på GEDI-indekset overhaler Danmark lande som Holland, Schweiz og Island. Det er især det høje uddannelsesniveau; at det er let at starte virksomhed og skabe konkurrence og for evnen til at tilegne sig ny teknologi, der gør, at Danmark scorer højt. Til gengæld klarer vi os mindre godt, når det kommer til troen på egne evner, risikovillighed til at fejle og evnen til at spotte den gode forretningsmulighed.

Placeringen er blot en af en række nye internationale iværksætteropgørelser, der alle placerer Danmark højt på listen over gode iværksætterlande. Senest blev København og hovedstadsområdet kåret som EU’s bedste iværksættermiljø blandt EU’s 125 regioner.

Chef for politik og kommunikation i de selvstændiges a-kasse Ase, Thomas Telving, glæder sig over Danmarks placering på listen.

- Det er fantastisk. Nu er det noteret, og så gælder det om at arbejde videre, for at gøre det endnu bedre at være iværksætter her i landet. Det ligger både i vores og i iværksætternes natur, at vi hele tiden skal gøre os bedre. Det er nemt at starte op, så det er oplagt at sætte ind, når det gælder virksomhedernes drift og overlevelse, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.19