23948sdkhjf

Forslag om havarikommission i byggeriet

Konstruktørforeningen foreslår havarikommission efter to kollaps
Den seneste tids kollaps af en bro og en beboelsesejendom får Konstruktørforeningen til at foreslå en havarikommisson for byggeri og anlæg. Den skal indsamle information om uheldene, undersøge hvorfor de skete og formidle resultaterne for at undgå, at det sker igen.

Først havde man sagen om den kollapsede bro ved Nærum, som kollapsede hen over en af Storkøbenhavns mest befærdede motorveje. Dernæst kollapsede en beboelsesejendom i Frederikshavn under en renovering. Mirakuløst nok kom ingen til skade, hverken da broen eller beboelsesejendommen kollapsede.

Efter kollapset i Frederikshavn har NCC selv foranstaltet en undersøgelse af forløbet og var hurtigt på banen med en række sandsynlige forklaringer på, hvad der var sket og hvorfor.

- Jeg har ingen som helst grund til tro, at NCC ikke undersøger sagen meget grundigt. Jeg er sikker på, at virksomheden selv gerne vil helt til bunds i sagen. De tager også forlods det fulde ansvar for hændelsen, hvilket egentlig er meget prisværdigt og måske også helt oplagt. Alligevel peger NCC da også i deres foreløbige konklusion - ikke helt uventet - på, at der er mangler i rådgivernes projekt og i koordineringen, siger Gert Johansen, formand i Konstruktørforeningen.

Han forestiller sig, at havarikommissionen eller en særlig ulykkesgruppe for byggeri og anlæg efter samme forbillede, som det vi har på trafikområdet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109