23948sdkhjf

Den Blå Planet vinder Dansk Stålpris 2014

Arkitekterne fra 3XN, ingeniørerne fra MOE samt Kai Andersen og Langkjær Staalbyg blev på Dansk Ståldag belønnet for at fremme ståls anvendelse i dansk byggeri
Det usynlige men unikke aspekt ved et storstilet byggeri blev forleden belønnet.

Nordsjællands konferencecenter lagde forleden hus til Dansk Ståldag, hvor Dansk Stålinstitut for første gang uddelte Dansk Stålpris 2014.

Der var i alt fem nominerede projekter til den nye pris, men det blev Den Blå Planet, Nordeuropas største og mest moderne akvarium, der løb med sejren. Byggeriet, der er designet af den internationalt anerkendte arkitektvirksomhed 3XN, er kendt for sit originale og kreative greb, da bygningen er formet som en hvirvelstrøm.

Ifølge dommerkomitéen var det i høj grad også forholdet mellem den spektakulære arkitektur og stålets anvendelse, der gjorde udfaldet:

- Projektet er visuelt meget flot udført og spænder fra både det avancerede til det simple, som kommer til udtryk ved de anvendte forholdsvis simple løsninger til de meget komplekse krav arkitekturen rent faktisk stiller. Nok er det simple løsninger umiddelbart, men alle konstruktioner er forskellige og har stillet store krav til fremstilling og montage, lyder det ifølge juryen.

Fokus på noget unikt

Hos rådgiverteamet, er man også begejstrede for at modtage stålprisen. Særligt fordi den sætter fokus på et interessant og unikt aspekt ved bygningen, der ikke nødvendigvis fylder i bevidstheden hos de mange gæster, der dagligt besøger akvariet:

- Det specielle ved den Blå Planet er, at vi har brugt stål til at udforme bygningsgeometrien. Dette er knap så udbredt i Danmark, da vi traditionelt bruger beton. Men denne unikke og meget avancerede geometriske bygning kræver et stærkt materiale, man kan forme, og her har vi i høj grad kunne tage udgangspunkt i stålets egenskaber, siger projektchef Henrik Tinning fra Moe på vegne af teamet.

Innovativt samarbejde

Henrik Tinning fremhæver i den forbindelse, at projektet derfor står som et godt eksempel på et spændende og innovativt samarbejde mellem arkitekter, ingeniører og entreprenører.

Det er i alt fjerde gang, at Den Blå Planet hædres med en pris. Byggeriet har tidligere vundet en World Architecture Festival Award, en Riba Award og In-Situ prisen, der uddeles af dansk beton.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.253