23948sdkhjf

Let at drive virksomhed eller?

Ifølge Verdensbanken er Danmark ved at udvikle sig til et rent slaraffenland, når det gælder om at starte og drive virksomhed.

Og sandt er det da også, at regeringen faktisk er i færd med at gøre en indsats for at lette de utroligt mange administrative byrder, som lægger et tungt åg på skuldrene af virksomhedsejeren, stort set allerede inden han er gået i gang med at skabe sin virksomhed.

Der er sandt at sige også nok at tage fat på, når det handler om at hjælpe erhvervslivet. Der er utroligt mange benspænd undervejs til en succesfuld virksomhed.

Derfor er det positivt, at man nu blandt andet arbejder med en forenkling af regnskabskravene, så de bedre svarer til international lovgivning på området. Det gør det lettere at bruge gængse regnskabssystemer som er cloud-baserede, og som derfor er en billig måde at komme i gang på, når man starter fra bunden med en nye virksomhed. Masser af de nye virksomheder arbejder nemlig fra start med udlandet og med hele verden som markedsplads, og derfor er det vigtigt, at man kan dokumentere sine forhold i internationalt perspektiv.

Det er også blevet lettere at starte virksomhed med en mindre kapital. Det vil også kunne bane vejen for flere nye virksomheder og på sigt flere nye arbejdspladser, som vi har så hårdt brug for.

Men aldrig så snart vi er begyndt at glæde os over, at det skal være nemmere at drive virksomhed, så kommer Skat med en holdning om, at iværksættere betaler alt for lidt i skat. 5,3 mia. kroner for at være helt nøjagtig. Og det er ifølge Skat hvert år. Det hele hænger formentligt sammen, for netop administrative byrder, herunder selvangivelser med videre, er ikke altid lige det, som en iværksætter bruger mest tid på. Samtidig er der nok også nogle, der vælger at snyde bevidst. Men det må ikke komme de positive toner til skade. Skats opgave er at indgå i dialog og at hjælpe virksomhederne, så de ikke lige pludselig står med en kæmperegning, der kan resultere i lukning, konkurs og en knust drøm om at skabe en virksomhed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094