23948sdkhjf

Lad asbesten hvile

Der er kræfter i Danmark, der gerne ser at asbesten igen kan finde anvendelse i byggeriet.

Men der er nok alligevel flere kræfter, der helst ser, at asbesten holdes meget langt væk, og at nu da det endelig lader til, at man har fået styr på de mange, og for manges vedkommende, tragiske følger af, at asbesten har kunnet flyve frit omkring, lader det være helt som det er; nemlig helt uden brug af asbest.

Netop asbesten har om noget byggemateriale været genstand for megen forskning og mange undersøgelser, og stoffet har mange liv på samvittigheden. Derfor arbejdes der nu med meget stor forsigtighed, når der konstateres asbest i en bygning, hvilket der fortsat ofte gør. Men i dag er man opmærksom på problemerne med asbesten, og derfor kan man tage de nødvendige foranstaltninger.

At tage initiativ til et møde om en lempelse af reglerne omkring brugen af asbest, er derfor ikke overraskende noget, der giver kraftige reaktioner. Det er nok også meget fornuftigt, som det siden er sket, nemlig at initiativtagerne IDA, Ingeniørforeningen Danmark har aflyst mødet.

Man kunne måske forstå det, hvis der var tale en revolutionerende videreudvikling af materialet, som kunne berettige en revurdering af materiale, der sådan set har mange positive egenskaber, men jo som bekendt har endnu flere meget uheldige egenskaber. Men det er Licitationen bekendt ikke tilfældet, og derfor kan det undre, at man i det hele taget tager sådan et initiatiav.

Det er ikke noget under, at fagbevægelsen reagerer - og reagerer kraftigt på det. For der er mange arbejdere, der gennem tidens løb har måttet se sig slået ud af arbejdsmarkedet som fuldstændigt ukampdygtige på grund af asbesten, og mange har ikke overlevet kontakten med materialet.

Man kan godt sige, at det er manglende respekt for disse mennesker overhovedet at overveje at genindføre asbest som et lovligt stof. Sådan som sagerne står i øjeblikket.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094