23948sdkhjf

Fyret metro-entreprenør stadig i gang på Cityringen

Det irske vikarbureau Atlanco har fortsat omkring 100 mand på Cityringen fem uger efter fyringen
Fem uger efter at Metroselskabet kunne fortælle, at Cityringens hovedentreprenør, CMT, efter ønske fra Metroselskabet afslutter samarbejdet med underentreprenøren Atlanco, er det irske vikarbureau fortsat beskæftiget på Cityringen.

Kommunikationschef Jens Munch fra CMT oplyser, at Atlanco i øjeblikket har omkring 100 mand beskæftiget på en god håndfuld af Cityringens arbejdspladser.

18. september, hvor Metroselskabet meddelte, at samarbejdet ophørte, beskæftigede Atlanco 160-170 personer på metroprojektet.

- Kontraktuelt har måden at gøre det på været, at der ikke skrives nye kontrakter med Atlanco, men at den eksisterende kontrakt gøres færdigt. Det indebærer, at arbejdet afsluttes i slutningen af oktober. Der er et hensyn at tage til de mange medarbejdere, at de ikke sættes på gaden uden arbejde fra den ene dag til den anden. Samtidig har vi et hensyn til projektets fremdrift. Det er vi enig med bygherren om, siger Jens Munch.

Ikke godkendt

Beslutningen om at stoppe samarbejdet med Atlanco skete, efter at omkring 60 Atlanco-ansatte havde nedlagt arbejdet i frustration over manglende lønudbetaling. Efter en henvendelse til fagforeningen BJMF blev det efterfølgende konstateret, at nogle af arbejderne var ansat i et søsterselskab, som ikke er overenskomstdækket og dermed ikke godkendt til at arbejde på Cityringen.

- Derfor afsluttes samarbejdet nu med det irske vikarbureau, skrev Metroselskabet i pressemeddelelsen 18. september.

Glade for medarbejderne

I Byggegruppen i 3F undrer næstformand Palle Bisgaard sig over, at Atlanco fortsat er på projektet.

- I betragtning af den klare og skarpe udmeldinger i pressemeddelelsen er det besynderligt, at det tager så lang tid at afvikle samarbejdet med en aktør, som man har mistet tilliden til. Nu følger vi tæt, at afviklingen sker ordentligt, og at folkene får deres løn. Samtidig er vi naturligvis spændte på, hvem der skal tage over efter Atlanco, siger Palle Bisgaard.

Metroselskabet bekræfter, at Atlanco afslutter deres arbejde i slutningen af denne måned.

- Det er helt i overensstemmelse med den aftale, vi har indgået med CMT vedrørende ophør af samarbejdet med Atlanco. Det har været afgørende for Metroselskabet, at ophøret af samarbejdet med Atlanco fandt sted på en ordentlig måde af hensyn til såvel underentreprenørens arbejdere på projektet som fremdriften i arbejdet på metrobyggeriet, siger Peder Mandrup Knudsen fra Metroselskabet.

Jens Munch oplyser, at CMT endnu ikke har indgået kontrakt med en ny underentreprenør eller serviceprovider, som CMT kalder det, fordi der er tale om vikararbejde for CMT.

Metroselskabet har ytret håb om, at Atlancos medarbejdere, i det omfang de måtte være interesserede, kan få fortsat beskæftigelse på metroprojektet.

- Det er også en dagsorden vi har, når der skal laves en aftale med en ny serviceprovider. I det omfang medarbejdere vil fortsætte på projektet, er det også i vores interesse. Der er tale om dygtige og erfarne medarbejdere. Vi har i det hele taget været rigtigt glade for Atlanco og deres folk, og derfor gør vi også en ekstra indsats for at få mange af dem med fortsat, siger Jens Munch.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109