23948sdkhjf

Store byggeprojekter på vej i Viborg

En netop indgået principaftale mellem Viborg Kommune og Mercantec åbner op for om- og tilbygninger af eksisterende uddannelseslokaler samt nybyggeri af et nyt stort gymnasium i byen
Børn og unge i Viborg kan så småt begynde at glæde sig til indflytning i nye lokaler, der fremover skal danne rammen om deres skolegang.

Viborg Kommune og uddannelsesinstitutionen Mercantec har netop indgået en principaftale, der blandt andet lægger op til, at kommunen køber Vinkelvej 20 af Mercantec for 80 mio. kroner.

Bygningerne huser i dag Viborg Handelsgymnasium og Handelsskolen Viborg, men fremover skal lokalerne med enkelte gennemførte om- og tilbygninger udgøre hjemsted for Overlund Skole og Rosenvænget Skole, som begge har brug for bedre rammer - blandt andet på grund af forurening fra miljøgiften PCB.

- Især Rosenvængets Skole har brug for at rykke over i noget nyt, siger Viborgs borgmester, Torsten Nielsen (C), til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Han nikker anerkendende til, at det ikke er ligetil at flytte folkeskoleelever over i lokaler, der er bygget til større elever og fremhæver, at der er foretaget vurdering af mulighederne i bygningerne, samt at der netop er indtænkt om- og tilbygning for at komme de problemstillinger til livs.

Alt i alt forventes flytningerne, ombygningerne og ejendomshandlen at løbe op i 180 mio. kroner, oplyser han.

Flerdelt aftale

Som en del af principaftalen overdrager kommunen desuden en byggegrund i bydelen “Banebyen" ved Viborg Svømmehal til Mercantec uden omkostninger.

Hermed får skolen mulighed for at samle sine gymnasieelever i et nyt stort midtbysgymnasium på 10.000 til 12.000 kvm til en endnu ukendt pris. Herudover samler Mercantec alle sine erhvervsuddannelser på skolens campusadresse på H.C. Andersens Vej, som i den forbindelse skal ombygges for over 40 mio. kroner, oplyser direktør for Mercantec, Kirsten Holmgaard.

Hun glæder sig over, at principaftalen med kommunen nu er kommet i hus.

- Der hersker ingen tvivl om, at vi er rigtige glade for principaftalen. Vi glæder os til at flytte i noget nyt, til bedre at kunne integrere lærergrupperne og til at udnytte de forskellige kompetencer bedre. Men det stikker også lidt i hjertet, at vi skal flytte fra Vinkelvej, siger hun og fremhæver, at der har foregået forhandlinger med kommunen gennem de sidste par år.

Også borgmesteren jubler over aftalen, som han pointerer fortjener et tredobbelt hurra.

- Et hurra for for Overlund Skole og Rosenvængets Skole, der begge får sunde og tidssvarende bygninger at være i. Et hurra for et topmoderne nyt midtbygymnasium. Og sidst, men ikke mindst et hurra for Viborg Baneby. Mercantecs store investering i området starter en positiv sneboldeffekt: vi får samtidigt sat gang i Banebroen, som så igen får andre investorer til at se konkrete muligheder i området, siger han.

Ikke fastlagt endnu

Selvom principaftalen nu foreligger, er der stadig en række uafklarede forhold, der skal på plads, inden en endelig aftale kan indgås, og udbud kan sendes ud. Det gælder blandt andet vedtagelse af en lokalplan for arealet i “Banebyen" og mere detaljerede handelsvilkår, men ifølge borgmesteren er der ingen grund til at frygte, at planerne ikke bliver ført ud i livet.

- De ligger lige til højrebenet, siger han og understreger, at hvis tidsplanen forløber uden de store bump på vejen, så vil om- og tilbygning på Vinkelvej 20 blive iværtsat i 2015, så Rosenvænget Skole kan flytte ind i 2016, mens midtbygymnasiet forventes at stå færdigt i august 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109