23948sdkhjf

Sygehusentreprenør accepterer bod

Dansk-polsk sygehusentreprenør lukker faglig sag med en bod
Det dansk-polske entreprenørfirma OK Skandinavien Aps erkender at have brudt overenskomsten ved arbejde på landets største byggeplads, Det Nye Universitetshospital (DNU) i Aarhus.

Det dansk indregistrerede firma har på et mæglingsmøde accepteret en bod på 300.000 kroner til 3F for ikke at have betalt efter overenskomsten og for brud på overenskomstens bestemmelser om varierende ugentlig arbejdstid. Samtidig er betalingen til pension og søgnehelligdagsbetaling korrigeret, så den følger overenskomsten.

Ifølge gruppeformand Ole Vagn Christiansen fra 3F Aarhus Rymarken er de enkelte medarbejdere blevet snydt for 25.-30.000 kroner, et beløb som medlemmerne af 3F nu får dækket i kraft af bodsindbetalingen.

- Med forliget har vi lukket den faglige sag mod OK Skandinavien, siger Ole Vagn Christiansen.

OK Skandinavien Aps arbejder som underentreprenør for den tyske storentreprenør Max Bögl International GmbH på sygehusbyggeriet.

3F-afdelingen har også en verserende faglige sag mod Max Bögl og mod en anden af underentreprenør, det slovakiske MZ SRO. Fagforeningen har konstateret, at det slovakiske firma kun indbetaler kun omkring halvdelen af lønnen på medarbejdernes bankkonti. Resten udbetales efter det oplyste kontant.

Der er berammet mæglingsmøde i den faglige sag mod MZ SRO i næste uge.

Sygehusbyggeriet blev 11. september ramt af en omfattende arbejdsnedlæggelse, hvor cirka 350 håndværkere protesterede mod, hvad man kaldte løndumping.

Det var netop forholdene for de ansatte hos Max Bögls underentreprenører, der fik bægeret til at flyde over. I en udtalelse i forbindelse med arbejdsnedlæggelsen sagde bygningsarbejderne, at “de ikke et sekund er i tvivl" om, at de udenlandske kolleger bliver snydt i forhold til overenskomsten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109